Oglasila se Bela kuća: Ostaju pretnja, napadi su bili usmereni na zaštitu

Vašington -- Američki napadi u Siriji bili su usmereni na zaštitu američkog osoblja u toj zemlji, gde Islamska država i militantne grupe koje podržava Iran ostaju pretnja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Andrea Izzotti
Ilustracija: Shutterstock/Andrea Izzotti

To je izjavio portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

SAD ne traže sukob sa Iranom i Teheran ne bi trebalo da bude uključen u podržavanje napada na američke objekte, rekao je Kirbi u intervjuu za Si-En-En (CNN), a preneo je Rojters.

Vojska SAD izvela je u četvrtak uveče više vazdušnih udara u Siriji, na grupe militanata koje podržava Iran i koje su odgovorne za raniji napad dronom, kada je ubijen jedan, a ranjeno više pripadnika američkog osoblja, saopštila je vojska.

Pentagon je u četvrtak uveče izvestio o napadu na američko osoblje ranije tog dana i o vazdušnim udarima SAD na militante, prenosi Rojters.

Napad na bazu koalicionih snaga u blizini Hasake na severoistoku Sirije dogodio se oko 13:38 časova po lokalnom vremenu, a u napadu je, prema izveštaju Pentagona, poginuo jedan pripadnik američkog tehničkog osoblja, povređen je još jedan, kao i pet američkih vojnika.

Prema obaveštajnim podacima, sumnja se da je napad izveden dronom iranskog porekla, saopštila je vojska, što je zaključak koji bi mogao dodatno da pogorša već zategnute odnose između Vašingtona i Teherana, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu