Odbojkaška ekipa zarobljena u ruševinama

Razoran zemljotres pogodio je ovog jutra Tursku. Gotovo cela jugoistočna regija je sravnjena sa zemljom, a broj žrtava konstantno raste.

Izvor: Sportal
Podeli
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Scene na terenu su srahovite, posledice nemerljive, a posle razaranja gotovo da su u celoj regiji ostale samo ruševine.

"Ja sam dobro. Nismo osetili ništa ovde u Istanbulu", za Sportal je otkrila Mina Popović, srpska reprezentativka i odbojkašica Galatasaraja.

"Strašne su vesti i slike koje sam videla, nadam se da će se ovo rešiti i da neće više rasti broj žrtava".

Odbojkaški savez Turske saopštio je da se sve utakmice odlažu do daljeg.

"Mislim da su sve utakmice otkazane ove nedelje, naša definitivno jeste. Nisam sigurna za dalje. Ne znam ništa više... Čula sam da su neke odbojkaške ekipe zaglavljene u hotelima, pa da pokušavaju da dođu do njih. Verovatno tamo u blizini…"

U turskim medijima pojavila se informacija da je ženski tim Hataja ostao pod ruševinama nakon snažnog zemljotresa u blizini Karamanmaraša. Informaciju je prvi objavio "Hurijet", a prema poslednjim informacijama, za odbojkašicama se i dalje traga.

Fudbaler Alanje Enešan Džan objavio je na svom nalogu na društvenim mrežama da se sa 14 odbojkašica gubi kontakt nakon što je srušena zgrada u kojoj su boravile.

Podsetimo, rano jutros oko 04.17 Tursku je pogodio snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihteru, a osetio se i u Siriji. Oko 10.24 još jedan snažan zemjotres je potresao tursko tlo.

Brojevi stradalih se iz minuta u minut menjaju. Kako je izjavio turski predsednik Redžep Tajim Erdogan do sada je pronađeno preko 1.300 stradalih, dok je najmanje 5.500 ljudi povređeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu