"Bravo Nemci, uspeli ste da ujedinite Ruse kao što niko nije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najveća greška Zapada to što je najavio slanje tenkova Ukrajini.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

"Najveća greška Zapada je to što je najavio slanje tenkova, a pogotovo nemačkih, Ukrajini. Oni su ujedinili ruski narod, kao niko pre. U jednom danu su ujedinili Ruse", poručio je Vučić u Skupštini Srbije tokom rasprave o izveštaju Vlade Srbije o Kosovu i Metohiji.

Kada je reč o saradnji sa Rusijom, predsednik Srbije je ukazao da je jedan od retkih koji se sastao u septembru u Ujedinjenim nacijama sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim i da je zbog toga oštro kritikovan na Zapadu.

On je dodao da poštuje Rusiju, ali joj ne služi, već služi samo Srbiji.

Nastavkom saradnje sa Moskvom i neuvođenjem sankcija, nisam branio Rusiju, već srpsku slobodu da imamo svoju politiku i svoj stav, to je bila naša odluka, dodao je predsednik Srbije.

"Znate li nekoga ko je bio korektniji u odnosu prema Rusiji od nas u celoj Evropi zbog čega sam bio izložen jezivim pritiscima? Ja time nisam branio Rusiju, nego Srbiju i pravo da slobodno odlučujemo", naglasio je.

Istakao je da je Rusija lakše izašla na kraj sa sankcijama, nego što su mnogi očekivali, ali je dodao da im sigurno nije lepo što su im uvedene sankcije.

Povlačenje investicija je jezivo, naveo je on i ponovio da se Rusija dobro snašla, ali da sankcija imaju ogromnog uticaja.

"Što se naš tiče, Boga molimo da mir zavlada što pre", rekao je Vučić i dodao da je mir postao zabranjena reč.

"Svaki nastavak rata - mi nagrabusismo. Niko neće da nas trpi, i ne samo zbog neuvođenja sankcija, već i da se Putin ne bi pozvao na kosovski presedan", naveo je predsednik Srbije.

On je istakao da ne treba bagatelisati potencijalne pretnje sa Zapada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu