Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

Ruska vojska je u Zaporoškoj oblasti uništila ukrajinsko skladište municije za protivvazdušne raketne sisteme Himars, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dodaje se i da su u toku kontrabaterijske borbe uništena dva višecevna raketna sistema "Grad", u Harkovskoj oblasti.

Pored toga, u pravcu Kupjanska sprečen je pokušaj neprijateljske vojske da napadne naselje u Luganskoj Narodnoj Republici. Tom prilikom, likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika, jedan oklopni automobil i tri kamioneta.

U pravcu Krasnog Limana, neprijatelj je bezuspešno pokušao da napadne jedinice ruske vojske. Napredovanje ukrajinske vojske je zaustavljeno i ona je potisnuta na početne položaje. Neprijatelj je izgubio preko 40 pripadnika, tri borbena vozila pešadije i dva automobila.

Odlučnim delovanjem ruskih snaga odbijen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donjecka, likvidirano je do 70 ukrajinskih vojnika, tri tenka, dva borbena oklopna vozila.

Ističe se da je u pravcu Južnog Donjecka neprijatelj pokušao da povrati izgubljeni položaj u DNR, ali je artiljerijskim napadima i delovanjem jurišnih jedinica Oružanih snaga Rusije potisnut na početne položaje.

Takođe, odbijen je pokušaj ukrajinskih snaga da napadnu ruske položaje na području naselja Vremjovka. Ovom prilikom, do 40 ukrajinskih vojnika likvidirano je ili ranjeno. Uništeni su i jedan tenk, dva borbena vozila pešadije i pet kamioneta.

Sredstva ruske PVO oborila su tri drona u Heronskoj oblasti. Pored toga, presretnuta su četiri projektila višecevnog raketnog sistema "Himars", u Heronskoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu