"Beograd" kucaju svi Rusi: Gugl eksplodirao, na granicama haos

Sve je više ruskih državljana koji pokušavaju da napuste otadžbinu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Hayk Baghdasaryan/Photolure via AP
Tanjug/Hayk Baghdasaryan/Photolure via AP

Evropljanima od ovoga nije dobro – rešo koji gori 24/7: "Iz Rusije s ljubavlju" VIDEO

Od kada je Vladimir Putin najavio mobilizaciju u Rusiji, broj pretraživanja srpske prestonice na ruskom Guglu je eksplodirao, što potvrđuje da će u bliskoj budućnosti u Srbiju doći još državljana te zemlje.

Broj pretraga "Белград" na Guglu počeo je da raste od početka rata u Ukrajini i sada je skoro dvaput veći nego prethodnih godina.

Da se krizni momenti brzo preliju i na internet pretraživače nedavno je pokazala i situacija u Nemačkoj.

Naime, Gugl pretrage za „Brennholz“ (ogrevno drvo) u Nemačkoj su eksplodirale u poslednjih nekoliko meseci jer cene struje rastu sve više. Od početka juna ove godine termin je izuzetno popularan i ne pada ispod ocene 50.

U Srbiji već sada ima oko 40.000 Rusa. Očekuje se da bi samo u Beograd u naredne dve nedelje moglo da ih dođe još 4.000, a imajući u vidu koliki su prethodnih meseci napravili potres na tržištu zakupa nekretnina, nije teško naslutiti da treba očekivati i novi udar.

Haos na granici: Moraćemo da zabranimo...

Saobraćajne gužve na finsko-ruskoj granici i danas se nastavljaju, saopštila je Rojtersu granična služba Finske.

Takođe je navedeno da je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na nedelju ranije.

Finska razmatra da zabrani ulazak za većinu Rusa, pošto se prekogranični saobraćaj intenzivirao u četvrtak, nakon naređenja predsednika Vladimira Putina o delimičnoj vojnoj mobilizaciji, navodi britanska agencija.

„Jutros se gužve nastavlju, možda se malo povećalo u odnosu na juče“, saopštio je portparol granične službe uz napomenu da su trenutno redovi oko pola kilometra.

Finski kopneni granični prelazi su među malobrojnim otvorenim ulazima u Evropu za Ruse, pošto je niz zapadnih država zatvorio i fizičke granice i vazdušni prostor za ruske avione zbog napada na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu