Rusi: "Uništili i zauzeli"

Ruske snage preuzele su potpunu kontrolu nad selom Piski u Donjeckom regionu, objavio je danas Interfaks citirajući rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug
Podeli
Profimedia
Profimedia

Ruske i proruske snage su pre više od nedelju dana saopštile da su preuzele kontrolu nad Piskim, podseća Rojters.

Rusko ministarstvo je navelo i da je ruska vojska uništila američki raketni sistem HIMARS u blizini ukrajinskog grada Kramatorska i skladište sa municijom.

Ukrajinci navode da su Rusi zarobljeni?

Dva glavna drumska mosta koja omogućavaju ruski pristup okupiranoj ukrajinskoj teritoriji na zapadnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti su sada verovatno van funkcije i ne mogu se koristiti za značajno vojno snabdevanje, saopštila je u subotu britanska vojna obaveštajna služba.

Čak i ako Rusija uspe da izvrši značajne popravke mostova, oni će ostati ranjivi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije. "Snabdevanje nekoliko hiljada ruskih vojnika na zapadnoj obali gotovo sigurno se oslanja na samo dva pontonska trajektna prelaza“, navodi ministarstvo u ažuriranom obaveštajnom saopštenju.

Pošto je njihov lanac snabdevanja ograničen, veličina bilo kakvog snabdevanja koje je Rusija uspela da uspostavi na zapadnoj obali verovatno će biti ključni faktor u održivosti tih snaga, navodi se u saopštenju. Ukrajina je ranije najavila da će pokrenuti ofanzivu da povrati svoje okupirane teritorije na jugu zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu