Epilog haosa u Hrvatskoj: Četvoro upucanih, 35 povređenih i 43 uhapšenih

Split -- Sinoć došlo do velikih nereda na hrvtakom auto-putu A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA/EFE CHRISTIAN BRUNA
EPA/EFE CHRISTIAN BRUNA

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije, a u sukobima je, kako navode hrvatski mediji, učrstvovalo više stotina osoba. Četiri osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrebili, povređeno je 20-ak policajaca i 14 navijača.

Uprava Fudbalskog kluba Hajduk se je navela u saopštenju da osuđuje svako nasilje, ali su navijači Hajduka s druge strane, prozivaju policiju i Dinamo tvrdeći da je policija pucala u njihovu kolonu nasumično. Takođe, Torcida je optužila policiju da laže.

Ranije je policija objavila da je više stotina navijača na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo u agresivni napad na 16 policajaca, između ostalog i bakljama, nakon čega je policija reagovala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenih na benzinsko pumpi, ali i napadača.

Damir Barić, zamenik glavnog direktora policije, za Dnevnik Nove TV kazao je da sa sigurnošću može da potvrdi da je napad bio pomno planiran, što je vidljivo po nekoliko detalja.

"Kolona od oko 260 vozila, u trenu kad su došli nasuprot odmorišta Desinec, koordinisano su zablokirali sve tri saobraćajne trake, kako bi u potpunosti zablokirali promet na auto-putu A1 i tako spreče policijske službenike da pomognu kolegama koji su bili na odmorištu Desinec", pojasnio je Barić.

Neredu između navijača Hajduka i DInama poćeli su i pre utakmice, što se vidi po brojnim snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu