Odgovor "izdajica"

Brisel -- Nemačka ministarka spoljnih poslova objasnila zašto se Nemačka još uvek nije priključila slanju dodatnih trupa NATO-u, zbog tenzija oko Ukrajine.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Poruka Nemačkoj: Izdaja!

Naime, Analena Baerbok postavila je jasno granicu, rekavši pred današnji sastanak ministara spoljnih poslova članica EU da treba shvatiti da teritorija NATO članica i teritorija Ukrajine nije isto.

"U ovako kritičnoj situaciji veoma je važno da shvatimo razliku,između NATO teritorije i teritorije Ukrajine", rekla je ona novinarima u Briselu.

Potom je dodala:
"Kao članica NATO, mi se solidarišemo sa Ukrajinom i naravno, shodno tome, stojima kao Alijansa zajedno, ali ne smemo da mešamo stvari i zbunjujemo oko toga šta je teritorija Ukrajine, a šta NATO saveznika."

Analena Berbok je istakla da Evropljani i Amerikanci razmatraju različite scenarije kada je reč o odgovoru na ukrajinsku krizu.

Gradonačelnik KIjeva Vitalij Kličko, podsetimo, odluku Nemačke da se ne priključi "histeriji" oko slanja dodatnih NATO trupa u baltičke zemlje zbog napetosti oko Ukrajine i Rusije nazvao je izdajom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu