Vučić: "Rekao sam im, pametniji ste, vodite vi stranku"

Ankara -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Turskoj.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Vučić se sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a predsedniku Srbije upriličen je svečani doček.

Vučić se nakon sastanka obratio medijima u Srbiji.

Vučić je izjavio da je bilo reči o investicijama, regionalnim pitanjima, a tome je i posvećeno najviše pažnje. Važno je, kaže, što su odnosi stabilni i prijateljski, što je od najvišeg značaja. Kazao je da je sa predsednikom Turske razgovarao i o situaciji u Priboju.

"Šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, ali i poštovanja integriteta Republike Srpske", rekao je Vučić i dodao da je napomenuo da je važno da se povezujemo.

Vučić se osvrnuo i na situaciju na referendumu, i dodao da je istina da je napustio prostorije SNS-a, rekavši: "Evo vi ste pametni, uzmite sada pa vodite stranku"

"Ima ih mnogo pametnijih koji su znali da je trebalo da se glasa za 'ne', trebalo im je 20 odsto da budu radosni", rekao je on i dodao da je u pitanju dobar deo SNS koji su glasali za "ne".

Kako je naveo u onih 39 odsto, najveći kolač je SNS.

"Neki ljudi bolje znaju politiku nego ja, i trebalo bi oni da je vode. Neću se kandidovati za predsednika stranke, od maja-juna meseca će stranku voditi pametniji od mene", rekao je predsednik.

Vučić je o tvrdnjama da je došlo do krađe glasova rekao da je bio šokiran.

"Otišao sam u stranku koju vodim još nekoliko meseci i kao i uvekr saopštavao rezultate, koji su bili apsolutno tačni. Nismo saopštavali na osnovu uzorka, mi imamo najbolje softvere. Mi prikupimo sve podatke i izađemo i predstavimo javnosti tačne rezultate", rekao je.

Naveo je da je bilo teško voditi kampanju jer je reč o pitanju koje ljude puno ne interesuje i jer je jedan deo SNS-a sve vreme agitovao za "ne".

"Bila je dilema, ali na referendum je trebalo da izađemo jedinstveno, a posle referenduma vodite kampanju za 'ne'".

Istakao je da nikada nije izbacivao ljude iz stranke jer je SNS demokratska partija.

"Zadovoljan sam jer će imati priliku da vide kako se vodi stranka i kako se donose nelake odluke. Tačno je da nisam zadovoljan, samo nije tačno da sam vikao, već sam kroz osmeh rekao da će za 4-5 meseci imati priliku da vode stranku, a ja im neću zabadati klipove u točkove, već ću im pomagati koliko god mogu, civilizovano i demokratski", dodao je.

Istakao je da misli da će se članovi opozicije 3. aprila na predsedničkim izborima ponašati mnogo gore.

Pre toga, Vučić je posetio prilikom posetio je Anitkabir-Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka.

"Velika mi je čast da u ime građana Republike Srbije i srpskog naroda i ovom prilikom odam poštu besmrtnom ocu turske nacije i iskrenom prijatelju naše zemlje - Kemalu Ataturku", navodi se u opisu fotografije objavljene na Instagram nalogu "Buducnostsrbijeav".

Podsećanja radi, Vučić će u toku dana prisustvuje trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Tom prilikom biće potpisano više dokumenata od značaja za dalje unapređenje bilateralne saradnje, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Tokom boravka u Ankari predsednik Vučić će se danas sastati i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu