Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Putovanja

17. 02. 2018. 11:32   >>  13:07

Ne može bolje: Ovih osam zemalja imaju najbolju vremensku prognozu!

Siguro nećete pogrešiti ukoliko otputujete u neke od ovih zemalja. Samo je bitno da znate šta želite.

Najbolje temperature

Ekvador je zemlja večnog proleća jer dnevne temperature u ovoj južnoafričkoj zemlji dosežu prijatnih 24 stepeni. Bonus: zbog blizine ekvatora, ovde možete da uživate u lepom sunčanom vremenu.

Najviše sunčanih sati

Američka savezna država Arizona je mesto koje se ponosi s velikim brojem sunčanih sati. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, arizonski gradić Juma je najsunčaniji grad na svetu s 4000 sunčanih sati godišnje, odnosno 11 sati sunca dnevno. Milina!

Najmanje kiše

Namibija u proseku ima najmanje kiše. Lučki grad Svakopmund svake godine vidi manje od 2,5 centimetra kiše po metru kvadratnom, a dnevne temperature u ovom afričkom gradu dosežu oko 20 stepeni.

Najbolja vlažnost vazduha

Meteorolizi smatraju da je 50 odsto relativne vlažnosti vazduha optimalni vremenski uslov. Iako se u Kipru temperature mogu popeti vrlo visoko u termometru, zbog blizine okeana vazduh ostaje svež i ugodan.

Najbolji sneg

Ako ste tip osobe koja želi da skija svaki dan, Japan je pravo odredište. Geografski položaj, blizina okeana i nadmorska visina čine ovu azijsku ostrvsku zemlju jednom od najsnježnijih na svetu.

Najmanje vetra

Demokratska Republika Kongo jedno je od meteorološki najmirnijih zemalja na svetu jer ima najniži prosek vetrovitog vremena.

Najzvezdanije nebo

Kanarska ostrva uz obalu zapadne Afrike imaju zapanjujuće zvezdano nebo. Zato i ne čudi što vidikovac "Roque de los Muchachose" u Nacionalnom parku Taburiente ima mnoštvo teleskopa koji su savršeni za opažanje nebeskih tela.

Najčistiji vazduh

Island ima mnogo šuma koji igraju ulogu prirodnih filtera vazduha, snažne zakone o zagađivanju kao i malo stanovnika po kvadratnom metru. Zato i ne čudi što se ponose s najčistijim vazduhom na svetu. Ovde se stvarno može disati punim plućima!

Izvor: Punkufer.hr

Tagovi

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari