Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Porodica

17. 09. 2017. 13:00   >>  11:13

Zašto brak plaši jači pol?

Zašto se muškarci plaše braka? Šta je to što ih najviše odbija od života u zajednici? Obaveze oko dece, rutina, dosada ili možda to što se na vernost zvanično obavezuju samo jednoj ženi? Francuski bračni terapeuti su otkrili sledeće:

 - Frazu "u dobru i u zlu" muškarci doživljavaju kao doživotnu obavezu i veliki teret.

- Sudbonosni trenutak dok izgovaraju "da" je i momenat kada se dobrovoljno odriču svojih snova, ali i svih ostalih žena na planeti.

- Iako to ni za živu glavu ne bi priznali partnerki, većina muškaraca ne prestaje da preispituje svoja osećanja i pošto uđu u brak.

- Plaše se da će ih brak pretvoriti u njihovog oca, koga su iz ugla deteta i kasnije tinejdžera smatrali pravim dosadnjakovićem.

- Užasavaju se bračne rutine, strahuju da će im život postati neopisivo dosadan.

- Frustrira ih pomisao da će morati da se odreknu nekih zadovoljstava (neprekidno gledanje sportskog programa, ludih provoda sa društvom...), a nisu svesni da će im uloga oca biti mnogo važnija i zanimljivija od toga.

- Zanimljivo je da većina predstavnika jačeg pola ima fobiju od razvoda, jer im je, više nego ženama, potrebna porodica kao baza u životu. Ako dođe do rastave, osećaju kao da gube tlo pod nogama i podsvesno sami sebi dodeljuju ulogu gubitnika. Lakše im je da kroz život koračaju kao neženje, nego kao razvedeni.

Izvor: novosti

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari