Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Astro zanimljivosti

30. 11. 2018. 20:00   >>  16:47

Slika astro decembra: Vodolije su malo nervozne i teško im je udovoljiti, ali je idealan period da se zagrevate uz Škorpije

Eh taj decembar....mesec u kojem jesen prelazi u zimu, mesec u kojem se pripremamo za prelazak u sledeću godinu, mesec koji donosi sabiranje utisaka, mesec u kojem praznična atmosfera lagano raste....Mislim da je i vama, kao i meni ova 2018. godina prosto proletela....beše teška, beše preteška, ali beše i lepa, beše i uspešna....kao i svaka druga – koktel dešavanja....Neki će je pamtiti po dobru, neki će želeti što pre da joj vide leđa...U svakom slučaju, ulaskom u decembar počinjemo da joj odbrojavamo dane...

A početkom decembra – slika je ovakva – U znaku Strelca nalaze se retrogradni Merkur, Jupiter i Sunce. U znaku Jarca su Saturn i Pluton, u znaku Riba Mars i Neptun. Uran je retrogradan u znaku Ovna, Mesec u svojoj poslednjoj četvrti u znaku Device, a Venera u znaku Vage.

Već 1. u mesecu Mekur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Škorpije.....znam, znam da nam je svima preko glave problema sa papirima, u komunikaciji, svakakvih zgoda i nezgoda koje ovaj vragolanko ume da nam namesti....ali izdržite još malkice, neće ova njegova šetnja unazad trajati još dugo. U svakom slučaju, povratkom u Škorpiju opet će da nas čačne sve ono što je vezano za zaostala dugovanja, za troškove, za kredite....
2. decembra Venera po drugi put ulazi u znak Škorpije. Još uvek nije izašla iz svoje retrogradne senke, pa će se sve ono vezano i za ljubav i za dugovanja razvlačiti na nekim starim osnovama sve do polovine ovog meseca....Da, pre nego što uđe u znak Škorpije napraviće i tačnu opoziciju sa Uranom – u prevodu – tih prvih decembarskih dana i dalje će se vući uzavrelost kroz emocije i finansije....naročito kroz ovo prvo....
6. decembra Merkur kreće direktnim hodom u znaku Škorpije. Juhuuuu! Vreme je da se vraćamo u neko normalnije funkcionisanje....Doduše, baš je bilo fino okriviti retrogradnost Merkura za sve što zabrljamo....ali naći ćemo mi nekog drugog planetarnog krivca, zar ne?
7. decembar nam je vrlo bitan – tog dana imamo mlad Mesec u znaku Strelca i realno gledano – tek od ovog momenta osetiće se na pravi način uticaj Jupitera koji je u tranzitu kroz ovaj znak. Praktično, ovaj mlad Mesec „otvara vrata“ Jupiteru da može da „krene sa svojim poslom“. Taman da nam ova planeta ulepša ostatak decembra!
13. decembra Merkur prelazi u znak Strelca. Ide nam opet optimističnije vreme....pa kako i ne bi – evo slava, evo nastupajućih praznika!
21. Sunce prelazi u znak Jarca – stiže zimaaaa!!!!!! Odmah 22. decembra imamo pun Mesec u Raku. Kao i uvek kad je pun Mesec – gungula, gužva, nervoza, uzbuđenje, promenljiva raspoloženja....
Kao što vidite – malo nekih značajnijih nebeskih dešavanja tokom ovog meseca. Sem tih prvih nedelju dana koji su još uvek pod nepovoljnim uticajima, ostatak decembra je poprilično miran....Merkur neće imati nikakve napete aspekte sa Marsom kao što je to bilo tokom novembra, pa će gro one nervoze i tenzije ostati iza nas. Takođe, Venera i Mars će biti u trigonskim znacima, što će doprineti i lakšem funkcionisanju u odnosima. Venera će praviti i lepe aspekte na Saturna, Plutona i Neptuna, što će dodatno doprineti miru i stabilizaciji.....

OVAN
Ljubav
Obzirom na to da ovaj mesec započinjete opozicijom Venere (vlada vašim partnerstvima) sa retrogradnim Uranom iz vašeg znaka, kao i da će vaš vladar Mars tokom celog decembra boraviti u polju tajni, skrivenosti – posebnu pažnju morate obratiti na odnose koji su vam važni. Iako je prvih nedelju dana decembra pod nekim najkomplikovanijim aspektima, ni ostatak meseca nije baš savršen, pogotovo ukoliko ste od onih koji vole da po koju tajnu sakriju od voljene osobe. Ne zaboravite da je u trećoj dekadi decembra i pun Mesec u vašem polju doma, stabilnosti, ali i završetaka i ne dozvolite da vaši bitni odnosi trpe zbog vaše povremene potrebe da flertujete, očijukate ili održavate tajnu komunikaciju sa nekim. Ovaj mesec je nezgodan jer te tajne mogu izaći na videlo, pa bili krivi sto posto ili samo malkice – možete snositi posledice kroz nerviranje ili nestabilan odnos sa osobom koju volite. Ne dajte da vam nešto tog tipa pokvari pretpraznično raspoloženje....Ako ste solo, ovo je mesec velikih strasti i ljubavnih ludila. Potpuno možete izgubiti pamet za jednom osobom...Ako, opustite se i uživajte.
Posao
Neprijatne situacije u poslovnim partnerstvima i saradnjama moguće su u prvoj nedelji decembra. Trudite se da u tom periodu izađete u susret jedni drugima, napravite kompromis i sprečite raskol. Ostatak meseca je neuporedivo povoljniji, i po pitanju realizacije planova, a naročito onim Ovnovima koji pokreću bilo koji tip saradnje sa strancima. Očekuje vas mnogo posla i obaveza, svođenje nekih računa i privođenje kraju projekata koje ste započeli u proteklom periodu. Bićete prilično zadovoljni.
Zdravlje
Vaš vladar je slab tokom celog decembra, ali i planeta koja vlada vašim poljem zdravlja. Morate se čuvati i fizičkog, ali i mentalnog iscrpljivanja. Više se odmarajte, vodite računa o ishrani, rekreirajte se.

BIK
Ljubav
Zauzete Bikove očekuje opozicija Venere sa Uranom početkom meseca, a onda i ulazak vaše vladarke u mesto svog izgona, loše pozicije – u Škorpiju. Da se razumemo, to ne znači automatski da će između vas i partnera non stop biti nestabilno, već pre govori o tome da ćete vi lično imati svoje uspone i padove i da ćete vrlo često opravdano ili neopravdano biti posesivni, ljubomorni i prilično zahtevni prema osobi koju volite. Jednostavno – nećete se baš uvek osećati sigurno i onda ćete kroz pokušaje kontrole i „čvrstog stava“ nadoknađivati taj manjak sigurnosti. Ono što je dobro jeste da ćete postati pravi hodajući vulkan strasti, pa se nadam da će vatra u vašoj spavaćoj sobi jednim velikim delom popravljati situaciju. U suštini, računajte da vam je najnapetiji i najturbulentniji period onaj tokom prve nedelje decembra i u danima oko punog Meseca. Tu malo spustite loptu, iskulirajte – sve ostalo ćete lakše proći. Oni koji su slobodni a žele da pokušaju da daju novu šansu staroj ljubavi – samo napred, jer šanse za uspeh su dobre. Nešto novo – da, ali početna faza odnosa je kroz strast....videćemo gde će otići na dalje....
Posao
Vrlo često ćete tokom decembra imati osećaj da samo vi vučete, da se samo vi borite i trudite. Shvatićete da ne možete da računate na one koji su oko vas i da ako hoćete da nešto bude završeno – morate vi sami da to potegnete. Iako će vaša poslovna situacija, generalno gledano, biti stabilna – vi ćete se trošiti u tom procesu i pokušavati da funkcionišete na pet strana odjednom. Finansijski – promenljiv i nestabilan period, a postoji mogućnost i da neki novac izgubite ili da vam bude ukraden.
Zdravlje
Zdravstvene prognoze za decembar nisu najpovoljnije, pa ćete morati da više vodite računa i o imunitetu, ali i da odmah reagujete na bilo kakve tegobe. Lako se iscrpljujete i gubite energiju.

BLIZANCI
Ljubav
Uglavnom povoljan ljubavni mesec pred zauzetim Blizancima. Malo zbog retrogradnosti i prolaska kroz senku vašeg vladara Merkura, malo zbog njegovog kvadrata sa Neptunom – ipak bi trebalo obratiti pažnju na bitna pitanja, ali generalno gledano – uglavnom bi ovaj period trebao da donese rasterećenje i bolji i kvalitetniji odnos sa osobom koju volite. Bilo bi dobro da pronađete neke iste teme, iste ciljeve koji vas oboje ispunjavaju, ili makar – posebno u drugom delu decembra, više vremena provodite zajedno u nekim zabavnim aktivnostima. Na taj način ćete se dodatno, više povezati i doprineti da pretpraznična atmosfera u vašoj vezi bude fina i stabilna. Oni koji su usamljeni – već na samom početku decembra opozicija Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Uranom može pokrenuti novo poznanstvo preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža. Vrlo brzo se mogu probuditi strasti, a ako se sve kockice lepo poslože – neki od vas bi mogli ostvariti i vrlo zanimljivu ljubavnu priču. U prvom delu meseca još uvek možete razmišljati o prošlosti, a čak i tu je moguć kontakt i obnova...na koliko dugo, videćemo...
Posao
Prva polovina decembra može biti dosta naporna onim Blizancima koji su u zaostatku za obavezama ili onima koji su preuzeli previše na sebe, pa ne uspevaju da se organizuju i završe sve na vreme. Drugi deo meseca je nešto rasterećeniji iako možete na kratko imati nedoumice ili čak lošiji odnos sa autoritetima. Pun Mesec u vašem polju zarada u poslednjoj dekadi decembra doneće vam konačno izlazak na kraj sa nekim finansijskim pitanjima koja su vas opterećivala u proteklom periodu.
Zdravlje
Pomalo klackava zdravstvena situacija tokom celog decembra. Neće to biti neke ozbiljnije stvari, uglavnom prehlade, viroze – generalno gledano pad imuniteta.

RAK
Ljubav
Opozicija Venere koja vlada vašim poljem doma, stabilnosti ali i završetaka sa retrogradnim Uranom, koja se dešava na samom početku decembra – upozorava Rakove da je potrebno napraviti neke promene da bi odnos sa voljenom osobom funkcionisao na dalje. Morate razdvojiti posao i obaveze koje imate od svog privatnog života i više se posvetiti partneru. Mlad Mesec u vašem polju obaveza govori o tome da hoćete biti pritisnuti jurnjavom za novcem, ali nemojte zanemarivati sitnice koje život znače – u ovom slučaju – ljubav i sklad sa osobom koju volite. Pun Mesec u vašem znaku u poslednjoj dekadi decembra može doneti ili kulminaciju otuđivanja jedno od drugog i rasprave oko toga, ili jedan veliki zaokret kod vas lično i usmerenost na partnera. Na vama je odabir – sprečite, da ne biste lečili. Ukoliko ste usamljeni, retrogradni Merkur koji se vraća u vaše polje ljubavi opet će pokrenuti stare priče, a Venera iz istog polja u sekstilu sa Saturnom daće svoj pečat na njih. U prevodu – sada se može obnoviti ono što je bilo. U drugom delu meseca Rakove čekaju ozbiljni partneri i priče koje mogu trajati.
Posao
Rakovi će biti okupirani poslom i praktično će tek poslednje dane decembra provesti u nekoj opuštenijoj i rasterećenijoj atmosferi. Od samog početka meseca krećete udarnički, i to ne svojom voljom već zbog okolnosti koje vam nameštaju promene, uzburkanost i gomilu obaveza koje će vas prosto zatrpati. Novi poslovi, novi projekti i zadaci krenuće vrlo brzo i trebaće vam i organizovanosti i vremena da se u svemu ovome snađete. Ako, radite – bar će biti više novca za praznične kupovine!
Zdravlje
Mlađi Rakovi će funkcionisati dosta dobro tokom ovog perioda. Kod starijih je potrebno nešto više obazrivosti jer će vam imunitet povremeno slabiti i otvarati mogućnost za prehlade i viroze.

S Blizancima komunicirajte, Rakovima ulivajte sigurnost, sigurno će vas zavoleti

LAV
Ljubav
Prva polovina meseca je pomalo uzburkana u vašim emotivnim i bračnim relacijama. Malo je problem komunikacija, malo obostrana nervoza a malo i neka pitanja za koja ste mislili da ste ih rešili, a ona se iznova i iznova ponavljaju. Ništa od ovoga nije toliko strašno da se ne bi moglo srediti, samo vodite računa da vam ljubomora i pokušaji kontrole, bilo sa vaše, bilo sa partnerove strane, upravljaju životom. Sukobi mogu nastati i oko finansijskih pitanja. Drugi deo meseca ipak donosi rasterećenje, a kako se kraj godine bude bližio, vas dvoje ćete se sve više okretati jedno drugom, truditi se da provodite više vremena zajedno. Oni koji su usamljeni imaju neograničene aspekte za zabavu i provod, ali iskreno rečeno – male mogućnosti da zaista pronađu nekog ko bi bio po njihovoj meri....bar ne na neko duže vreme. Oko vas je mnogo onih koji bi da vas osvoje, ali malo onih koji zaista imaju stav, karakter i harizmu. Oni koji su slatkorečivi i „namazani“ mogu vas zabavljati, ali je teško da ćete im istinski dozvoliti pristup srcu. Neka njih proveri vreme i pokaže koliko i da li zaista vrede!
Posao
Otežana komunikacija sa saradnicima i poslovnim partnerima biće tokom prve nedelje decembra. Gledajte da u prve dve dekade meseca završite sve obaveze, jer će se sve ono što propustite svaliti na vas u poslednjih desetak dana, baš pred praznike. Nemojte biti od onih koji sve rade u poslednjem trenutku, a bićete tome skloni. Sa finansijama je potreban oprez tokom celog decembra – vaši su prilivi neujednačeni, ali su zato troškovi i nepotrebna ulaganja konstantni.
Zdravlje
Solidna zdravstvena situacija tokom decembra. Doduše, ni vas neće mimoići po koja prehladica ili virus, ali generalno gledano – ovo ćete rešavati u hodu.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari