Životna priča Ane Nikol Smit: Udala se za 63 godine starijeg muškarca, nije se znalo ko je otac njene ćerke, a na sahrani sina pokušala da uđe u kovčeg...

Iako je preminula još 2007. godine, Ana Nikol Smit i njen fascinantni život i dan danas su tema medija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Upravo njen tragični život biće tema predstojećeg dokumentarca, a navodi se da će se prvi put prikazati i njeni nikad viđeni snimci.

"Priči o Ani Nikol pristupila sam kao epskoj misterioznoj priči. Kako je neko sa toliko harizme i zapanjujuće lepote, sa svetom pod nogama, pao tako nisko, tako brzo? Sada je pravi trenutak da preispitamo život još jedne prelepe, mlade žene čiji je životi oblikovala, a na kraju i uništila naša kultura", rekla je režiserka dokumentarca Ursula Mekfarlan.

Istina je da je njen život bio toliko zanimljiv, živopisan, a ujedno i pun zapleta i intriga, da ne čudi što je i dan-danas tema medija iako je prošlo toliko godina.

Podsetimo, Ana Nikol Smit je rođena u Teksasu kao Viki Lin Hogan, a njeni roditelji razveli su se kada je imala samo 2 godine. Anina polusestra jednom prilikom ispričala je da je njihov otac bio zlostalvjač i pedofil.

Ana je nakon toga nastavila je da živi sa majkom, a kao tinejdžerka preselila se kod tetke u gradić Meksia. Iako su tamo živele u siromaštvu, Viki je često maštala i govorila svojoj tetki kako će jednog dana postati jako bogata i slavna.

"Odrastala sam u siromaštvu. Mnogo toga sam želela da napravim, ali jednostavno nisam imala mogućnosti. Bila sam zlostavljana, a postoji gomila stvari koje čak ne mogu ni da spomenem. Sada kada sam dobila to bogatstvo i slavu, osećam se kao Pepeljuga", ispričala je u jednom intervjuu.

Iz srednje škole ispisala se u drugom razredu i zaposlila se u restoranu. Tamo je upoznala kuvara Bilija Smita za kog se udala i rodila sina Danijela. Na venčanju je nosila kratku haljinu, a njen suprug bio je u farmerkama. Posle svadbe ručali su u kineskom restoranu.

Ipak, nezadovoljna životom koji je vodila, rešila je da transformiše svoje telo i "uloži" u svoju karijeru. S obzirom na to da je bila opčinjena likom i delom Merilin Monro, ofarbala je svoju kosu u platinasto, a potom dugo štedela da bi ugradila silikone. Odlučila je da radi kao plesačica pa se zaposlila u striptiz klubu. Počela je bolje da zarađuje a gosti su je redovno častili masnim napojnicama.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Viki je potom postala Ana Nikol Smit, a onda je Plejboju poslala fotografije svojih golih grudi i našla se na njihovoj duplerici.

Postala je Plejbojeva devojka godine, stekla ogromnu slavu, a javljali su joj se čak i iz Holivuda i nudili joj uloge u filmovima.

Muškarci su je naprosto obožavali, a 90-ih je navodno bila u šemi i sa Donaldom Trampom. Još 80-ih za njom je potpuno poludeo bogati naftni preduzetnik Dž. Hauard Maršal, a ona je pristala da se uda za njega tek nakon smrti njegove supruge i to kada je on imao 89 godina. Mnogi su smatrali kako je u brak ušla zbog novca, a ona je to demantovala.

"Niko me nikada pre nije voleo i poštovao kao on i volim ga zbog toga. Dosta mi je toga da me optužuju da sam sponzoruša. Jednostavno me uzbuđuju staračke pege. Niko me nije poštovao, voleo i radio sve te stvari za mene", rekla je ona o svom starijem suprugu.

Ana je objasnila kako njihova veza nije bila fizička, a Hauarda je često nazivala svojim spasiteljem. Volela ga je zbog toga što je učinio za nju i njenog sina. Ipak, nije mogla odoleti raskošnim stvarima koje joj je svakodnevno kupovao.

Samo 14 meseci kasnije ovaj bogataš je preminuo od upale pluća, a uprkos tome što za života nije štedeo na njoj, u testament je nije uključio. Slavna plavuša nije dopustila da to tako prođe, te je otpočela dugogodišnju sudsku bitku sa naslednicima, koja se na koncu svega nikada nije završila.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ana je nastavila sa burnim životom - išla je sa zabave na zabavu, opijala se, drogirala i menjala muškarce. Vremenom je i njena karijera stagnirala, a usled finansijskih problema ona 2002. počinje da snima i rijaliti program "The Anna Nicole Show" koji je ubrzo postao najgledaniji na svim mrežama.

Starleta nikada nije prestala da bude tema tabloida, ali posebna poslastica za javnost bila je njena druga trudnoća - niko nije mogao ni da pretpostavi ko je zapravo otac. U krštenici njene ćerkice kao otac upisan je Hauard K. Stern, njen dugogodišnji advokat sa kojim je navodno godinama bila u tajnoj vezi.

Ana je ćerku rodila 7. septembra 2006, a tri dana kasnije doživela je udarac koji je bio početak njenog kraja. Naime, njen 20-godišnji sin Danijel Vejn Smit došao je na Bahame da vidi tek rođenu polu-sestru, a tada je i preminuo u bolničkoj sobi svoje majke zbog smrtonosne kombinacije opijata.

Danijel je sahranjen u oktobru, šest nedelja nakon smrti, a ona se u međuvremenu udala za pomenutog Haurda Sterna na na neformalnoj ceremoniji pred baptističkim sveštenikom. Većini je datum venčanja bio sumnjiv, posebno jer je manekena bila skrhana zbog sinovljeve smrti, ali je kasnije je u sudskom procesu Sternov advokat izjavio da je paru to bilo potrebno nakon teških trenutaka.

Već u februaru 2007. Ana je pronađena mrtva. "Ana i Danijel bili su nerazdvojni. On je, bez sumnje, najvažnija osoba u njenom životu. Na njegovoj sahrani otvorila je kovčeg i pokušala da uđe unutra. Vikala je: "Ako Danijel mora da bude sahranjen, želim da budem sahranjena sa njim. Rekao bih da je fizički umrla prošle nedelje, ali na mnogo načina, emotivno je otišla kad i Danijel", izjavio je Stern ubrzo nakon njene smrti.

Posle Anine smrti otpočela je mučna trka za očinstvo malene Danielin - ispostavilo se da su pored Sterna, još neki muškarci sumnjali da bi mogli da budu očevi. Estradni fotograf Lari Birkhed tvrdio je da je on biološki otac bebe, ali i telohranitelj Aleksander Denk. Njena mlađa polusestra pričala je da je En zamrzla spermu svog pokojnog supruga i kako je dete njegovo dok je i poslednji muž glumice Zaze Gabor, Frederik Princ von Anhalat, tvrdio da su Ana i on poslednje decenije bili u tajnoj vezi i kako devojčica veoma lako može da bude njegova.

U svetlu toga da je devojčica bila jedini naslednik miliona i miliona dolara, ovakvo otimanje za očinstvo možda i ne treba nikog da čudi. U svakom slučaju - sud je naložio da se izvrši DNK test kojim je jasno utvrđeno da je otac devojčice fotograf Lari Birkhed.

Izvor: Wanted.mondo.rs