Život jedne od najlepših glumica obeležile su TRAGEDIJE: Muž joj se OBESIO, sin poginuo u NESREĆI, a ona umrla od SLOMLJENOG SRCA!

Životna priča čuvene Romi Šnajder, koja i danas danas važi za jednu od najlepših glumica, puna je turbulentnih i tragičnih događaja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Rođena je kao Rouzmeri Magdalena Albah 1938. godine u Beču, u porodici gde su se svi tradicionalno bavili glumom. Imala je brata Volf-Ditera, a karijeru je kasnije nadgledao njen očuh, Hans Herbert Blachajm.

Svoj prvi film Romi Šnajder snimila je kada je imala 15 godina, a rola koja ju je proslavila širom sveta jeste uloga princeze Sisi kada je imala 18 godina. Taj film imao je i dva nastavka.

Na setu filma Christine, kao 20-godišnjakinja, zaljubila se u kolegu kojeg je upravo ona odabrala da glumi u filmu - mladog i tada relativno nepoznatog Francuza Alana Delona.

"Da, bila sam princeza i to ne samo ispred kamere. Uvek sam bila princeza, i to mi je dosadilo. Pokušala sam pobeći iz te ludačke košulje, iz tog malog sveta, u slobodu Pariza i novog života", rekla je ona jednom prilikom.

Kada je Romi shvatila da je Delon imao aferu s pevačicom i glumicom Niko, koja mu je rodila sina Kristijana, a koga je Delon ostavio roditeljima, par je raskinuo veridbu na kojoj je do tada insistirala Romina porodica.

Nakon više od pet godina s Delonom, Romi je upoznala nemačkog filmskog i pozorišnog glumca Harija Mejena, koji se zbog nje čak razveo od supruge s kojom je bio 13 godina.

Romina karijera je i dalje cvetala, a 1966. se i udala za Mejena. Iste godine je dobila sina Dejvida Kristofera koji je za Romi postao centar sveta, toliko da je zbog toga brak počeo da propada.

Romi je 1969. godine od Delona dobila ponudu da zajedno rade na filmu "Swimming Pool", što je ona odmah prihvatila. Međutim, ta odluka se nije svidela njenom suprugu, koji je sumnjao u njenu vernost.

Oni koji su imali priliku da budu na setu tvrde da nije bilo afere, ali mediji su bili prepuni članaka o tome kako se ljubavni par prepustio sudbini i staroj ljubavi.

Njen suprug Hari se u međuvremenu „ubijao“ od alkohola, jer nije mogao da prihvati njenu verziju priče da ga nije varala. Na kraju su se 1973. godine razveli, a tada je i Romi počela da pije.

Dve godine posle razvoda udala se za svog sekretara Daniela Biasinija, koji je, bio slika i prilika Alan Delona. Dobili su ćerku Saru Magdalenu, a razišli se nakon šest godina veze, 1981. Dve godine pre razvoda, 1979. njen prvi suprug i Davidov otac Hari počinio je samoubistvo. Obesio se u svom stanu u Hamburgu, a Romi je neprekidno proganjala griža savesti.

Tokom drugog razvoda, kada Daniel još nije bio siguran hoće li otići ili ne, Romi je zadesila najveća tragedija njenog života.

Njen 15-godišnji sin David bio u poseti roditeljima svog očuha, u mestu Sejnt-Žermen-en-Laje. Zaboravio je ključeve i odlučio je da se popne preko staromodne "špičaste" ograde. Okliznuo se i jedan mu je šiljak probio femoralnu arteriju. Pao je preko ograde, pa masivno krvareći puzao do ulaznih vrata gde je kucao i zapomagao.

David je preminuo nekoliko sati kasnije na operaciji, a u bolnicu su u gotovo isto vreme stigli unezverena Romi i Alan Delon, koji se bojao šta bi sebi mogla da učini u slučaju da joj sin umre.

Kao da je dobro pogodio razvoj događaja jer je Romi sina nadživela za jedva godinu dana. Tih se meseci uništavala u alkoholu koji joj je nagrizao srce, pa je 43-godišnjakinja 29. maja u svom domu u Parizu preminula od srčanog udara, a neki kažu i od slomljenog srca.

Delon se pobrinuo da nakon sahrane i Davidovi ostaci budu preseljeni u isti grob gde leži Romi, a na spomenik je položio identičan buket grimiznih ruža kakav joj je doneo na prvi dan snimanja filma "Christine", kada su se i upoznali, piše Stil.