Slavna glumica MISLILA DA ULAZI U MENOPAUZU, a zapravo je BILA TRUDNA! U 47. godini dobila PRVO DETE - bila je to gerijatrijska trudnoća

Prelepa glumica progovorila iskreno na temu svoje dece, trudnoće i materinstva.

Izvor: stil.kurir.rs  |  
Foto: Profimedia/Lisa OConnor/AFF-USA.com
Foto: Profimedia/Lisa OConnor/AFF-USA.com
.

Hali Beri se život promenio iz korena kada je sasvim neočekivano po drugi put postala majka.

„Nisam mislila da je to moguće u mojim godinama. Lekari ovo zovu gerijatrijska trudnoća“, otvoreno je progovorila na temu trudnoće sa svojim drugim detetom u 47. godini.

Glumica, koja je prvi put postala majka sa 41. godinom, izjavila je da je njena trudnoća bila neočekivana. Prema rečima dr Džošue U. Klajna, medicinskog direktora Reproductive Medicine Associates iz Njujork-Bruklina, ovo ima smisla jer se procenjuje da se nakon 45. godine šanse za trudnoću bez intervencije smanjuju i dostižu 0,01% .

U 2013. godini Hali Beri je najavila da će ponovo postati mama sa svojim tadašnjim mužem Olivijeom Martinezom. U to vreme, Nahla, ćerka glumice iz njenog prvog braka sa Gabrijelom Obrijem, imala je šest godina. U jednom intervjuu, glumica je ispričala anegdotu o tome kako je njena devojčica želela i sve vreme tražila da dobije malog brata. Hali je kroz šalu dodala: „To su mogle da urade samo njene molitve".

„Nahla se neprestano molila za njega otprilike godinu i po dana, za brata i krevet na sprat, i dobila je obe stvari“, iskrena je Beri. Zatim je, dodala da je, kada se rodio, samo želela da bude pored njega, da se brine o njemu i da mu menja odeću i pelene.

.

Prva Afroamerikanka koja je dobila Oskara za najbolju glumicu, rekla je da je, kada se sve to dogodilo, bila posvećena svom poslu i radu na sebi, i čak je napomenula da je osećala znakove menopauze . „Nisam mislila da je moguće da imam još jednu bebu, i bila sam sigurna da nemam potrebu da se više ikada udam, sve ovo me naučilo lekciju da nikad ne kažem nikad" , otkrila je glumica.

Takođe priznala je da je uživala u trudnoći: „Hormoni su uticali da se osećam neverovatno, tako živo sa svojom svrhom i svojom ženstvenošću. Osećala sam se kao da moje telo radi ono za šta je stvoreno.” U oktobru iste godine rođen je Maceo. Hali je iskreno govorila o razlici između njene dece tokom dojenja. Otkrila je da je sa devojčicom to bilo mnogo nežnije, dok se činilo se njen sin isisava život iz nje.

Godine 2019, kada je dečak imao pet godina, glumica je još otvorenije progovorila o materinstvu: „Mnogo ste spremniji da budete roditelj posle 40. nego kada imate 20. Poznajete sebe bolje. Uradili ste mnogo stvari za sebe, biti mama je najbolji posao“, rekla je Hali.

Takođe je napomenula da njenu decu nije briga ko je ona van kuće i da je Nahla tek od svojih školskih drugarica saznala da je njena mama glumica. „Poslednjih godinu dana, moj sin je zaista glasno izgovarao moje puno ime u javnosti poput: „Hale Beri, možeš li mi dodati kečap?“ To je tako neprijatno! On zna da ljudi reaguju na to, ali ne može baš da shvati zašto“, našalila se ona.