Slađana je potomak slavnog NIKOLE TESLE! Bavi se potpuno drugačijim zanimanjem, a osim PROFILA I VISOKIH JAGODICA, dele i specifičan osećaj za MODU!

Iako se bavi potpuno drugim zanimanjem, ne čudi što svoj posao, ali i sve drugo u životu, doživljava kroz energiju. Razlog je jednostavan, a otkriva ga prezime – TESLA, jer Slađana je potomak slavnog naučnika Nikole Tesle!

Izvor: Prva  |  
.

Dok sa osmehom pokazuje svoj profil i visoko istaknute jagodice, kaže: “Meni je potpuno jasno, kome nije neka traži rodoslove”.

Slađana Tesla je devedesetih godina vladala srpskim i svetkim modnim pistama, a u studiju svog kolege, fotografa Nebojše Babića, prisetila se najznačajnijih momemanata dugogodišnje karijere. Vivijen Vestvud, Eskada, Dior samo su neka od slavnih imena čije je kreacije nosila.

“Tvoj posao je da najobičniju krpu, izneseš kao da nosiš haljinu od 150 hiljada dolara. U tome je razlika između dobrih modela i onih prosečnih”, priznaje Slađana i otkriva koliko je prezime uticalo na tok onoga čime se bavi, jer biti Tesla često nije bilo jednostavno…

“Odmagalo je u tom smilsu što nikad nisam mogla da budem neprimećena, svi te zapamte odmah. U školi nikad nisam mogla da pobegnem sa časa… Ponosna sam na to prezime i neću ga menjati, jako mi znači, ali je više odmagalo nego što je pomagalo.”, priznaje Slađana koja sa svojim slavnim pretkom, Nikolom, deli specifičan osećaj za modu, a u poslednje vreme i ljubav prema fizici…

Pogledajte priču o Slađani Tesli, njenim modnim uspesima, porodičnom stablu...