Rođena je sa samo 680 grama, a danas je OSMOGODIŠNJI "DIV"! Ona je Petra, prevremeno rođena beba i prošla je sve komplikacije opasne po život

Danas se obeležava Svetski dan prevremenih beba, a da li ste znali da je u Srbiji svakog dana prevremeno rodi 11 beba. Tada je ceo grad obojen u ljubičasto, u čast svih malih heroja. Kroz emisiju "150 minuta" upoznali smo vas sa mamom Anom Radošević i njenom prevremeno rođenom Petrom.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Iako je rođena sa samo 680 grama i 34 centimentra visine, ovaj mali div je uspeo da se izbori za svoj život.

"To počinje od 21. nedelje trudnoće kada su na ultrazvuku ustanovili da plod kasni u rastu i razvoju i objasnili su da je to zbog preeklampsije. To je retko stanje koje se javlja u pet do osam odsto trudnoća i jedini lek za nju je zapravo - porođaj", objašnjava mama Ana za 150 minuta i nastavlja:

"Prvo su bebu održavali u stomaku što duže. I dan-danas se zahvaljujem medicinskom osoblju Narodnog fronta. Kada su shvatili da je previše rizično, uradili su carski rez".

Petra je prva tri meseca svog života provela u inkubatoru i iako su mislili da je najgore tek prošlo, borba je tek počela.

Kako izgleda Petrin život danas, poslušajte u prilogu u nastavku: