Prvo je sagradio SRPSKI HOLIVUD, a sad ima ideju da napravi zabavni park za odrasle i da ih vrati u detinjstvo

Ivan Jakovljević, čovek koji je sagradio "Srpski Holivud" na kredit, na brdu Straževica na Rudniku, gde je nedugo zatim osvanula i najveća ljuljaška u Srbiji, što je dodatno doprinelo popularizaciji planine, ima ideju i plan da na tom mestu, uz pomoć prijatelja, napravi jedinstveni zabavni park za odrasle koji bi ih "vraćao u detinjstvo".

Foto: Rina
Foto: Rina
.

Кaže da konfiguracija terena na tom rudničkom brdu to i pruža i da bi bila šteta to ne iskoristiti. "Velika želja mi je da u narednom periodu mogu odraslim posetiocima 'Srpskog Holivuda' da izgradim atrakcije kao što su: velike tramboline koje mogu da izdrže veliku masu, zatim ogroman točak tj. panoramu, odakle bi turisti, iz ptičje perspektive, mogli da vide ceo rudnički kraj. Takođe i veliki rolerkoster, da iskoristimo prirodnu konfiguraciju terena za njegovo postavljanje", kazao je za RINU, Ivan Jakovljević i dodaje bi posetioci koji npr. dođu "peške" do "Srpskog Holivuda" mogli samo da se "odvezu" nizbrdo do svojih automobila. Ideja podrazumeva i pozamašna finansijska sredstva, ali, kako napominje, od nečega se mora početi.
Priča sa "Srpskim Holivudom" je počela 2007. godine, kada je Jakovljević izgradio istoimeni natpis u, kako kaže, slavu i čast sedme umetnosti kojom se i sâm amaterski bavi.
"Izgradnja natpisa je pokrenula turiste da kasnije dolaze u velikom broju u moje rodno selo Mutanj, a i na planinu Rudnik", naveo je on podsetivši da je sredinom 2010, duž puta kojim se od Ibarske magistrale dolazi do "Srpskog Holivuda", uz pomoć prijatelja izgradio i tematski park "Zemlja Čarobnjaka iz Oza", po uzoru na dečji film iz 1939, namenjen za najmlađe posetioce.
"Sky Swing", najveća ljuljaška u Srbiji, mesto je na kome turisti prave fantastične "selfije" i fotografije za svoje profile na društvenim mrežama, a ujedno se prisećaju i detinjstva.
Od 2011. godine, na livadi ispod natpisa, svake godine organizuje se filmski festival zadnjeg vikenda jula, a od ove godine sadržaji su obogaćeni platformom ljubavi "I LOVE YOU".

Foto: Rina
Foto: Rina
.

Jakovljević je ukazao na problem pristupnog puta i da se nada da će on biti asfaltiran. "Tako bismo turistima koji nas posećuju mogli da olakšamo dolazak. Takođe, voleo bih kada bismo našli investitora za izgradnju restorana, jer, u sezoni, turisti bi voleli da imaju mesto gde bi mogli da nešto pojedu i popiju", naveo je on.

U susret narednoj godini kada Rudnik slavi 100 godina od kada je proglašen za vazdušnu banju, kaže kako veruje da uspešne godine za planinu tek dolaze. "Srećan sam jer smo za 15 godina na 'Srpskom Holivudu' napravili destinaciju koja je mesto porodičnog okupljanja.

Na Rudniku se sledeće godine završavaju radovi na dva otvorena bazena, uskoro i radovi na Vizitorskom centru tako da ono najbolje sledi", zaključio je Jakovljević.

Izvor: RINA