Porodica Rolof je postigla veliku popularnost kada se na televiziji TLC počeo emitovati rijaliti o njima pod nazivom "Mali ljudi, veliki svet". Tada smo počeli da pratimo porodicu koja živi na farmi u Portlandu, te čiji članovi pate od mutacije patuljastog gena.

Iako su rastom mali, članovi porodice Rolof su dokazali da mogu da se nose sa svim životnim nedaćama.

Sve je započelo sa Ejmi i Metjuom Rolof, mužem i ženom, osobama malog rasta koji su dobili troje dece: blizance Zaka i Džeremija i devojčicu MOli.

Od troje dece, jedino je Zak nasledio gen patuljstog rasta, dok to nije slučaj sa njegovim bratom i sestrom.

Foto: Profimedia

Kada je emisija prvobitno emitovana, predstavljen je Džejkob, najmlađe dete Rolofovih. Džejkob je, međutim, imao čudnu i bolnu nezgodu tokom prve godine snimanja. Tokom sezone bundeva, porodica ima katapult koji koriste za lansiranje bundeva. Jednom prilikom je katapult prerano aktiviran tri dana pre Noći veštica 2006. godine, Džejkob i njegov prijatelj Majk su teško povređeni, a Džejkob je morao da bude hospitalizovan sa ozbiljnim povredama. Nažalost, ovo nije bio jedini problem sa kojim se Džejkob morao suočiti tokom snimanja. Džejkob je napustio porodičnu kuću nakon što je napunio 18 godina i više se ne pojavljuje u emisiji zbog problema sa ugovorom.

Kasnije je otkrio da je doživeo jedan vid nasilja i zlostavljanja od strane producenata pa se stoga nije pojavljivao u emisiji.

Ipak, njegovi roditelji, brat i sestra su nastavili snimanje uprkos svemu.

Danas je Džejkob srećno oženjen čovek i otac troje dece.

Zak Rolof

U emisiji smo mogli da pratimo kako živi tinejdžer, pripadnik ljudi izuzetno niskog rasta. Ono što se gledaocima najviše dopalo, bila je njegova neobična ljubavna priča koja se odvijala pred kamerama.

Zak je odmah zapazio Viktoriju Elizabet Tori Paton koja je došla da radi kod porodice na farmi 2010. godine, ali nije smeo da joj prizna simpatije zbog svog niskog rasta. Zaku je trebalo četiri meseca da skupi hrabrost i da pozove je da izađu. Tori je prihvatio njegovu ponudu i njih dvoje su od tada nerazdvojni. Zakov prijatan temperament i duhovitost učinili su ga omiljenim likom.

Sa druge strane, njegov otac Met ga je savetovao da počne da izlazi, jer je mislio da će mu Tori slomiti srce, ali Zak je imao oči samo sa ovu damu.

Ispostavilo se da Zakovi roditelji nisu bili u pravu, jer su Zak i Tori i danas u srećnom braku. Zak je zaprosio Tori 30. aprila 2014, na dan njihove treće godišnjice. Par je imao prelepo venčanje na porodičnoj farmi nakon jednogodišnje veridbe. U julu 2015, Tori i Zak su izgovorili sudbonosno dan pred 100 najbližih ljudi.

Moli Rolof

Moli se udala za Džoela Silvija 2017. godine, a četiri godine kasnije zajedno su kupili dom.

Razvod roditelja

Na iznenađenje mnogih, Met i Ejmi su objavili 2016. da se razvode nakon 30 godina braka i zajedničkog života. Njihov potez je ostavio bez teksta kako njihovu decu, tako i rođake, prijatelje i obožavaoce. Bio je to nezapamćen skandal.

Par je krio od kamermana, ali i od dece da imaju treške bračne probleme. Ejmi je odlučila da napusti svoj život na farmi, a onda je našla i novog dečka Krisa Mareka, za koga se udala nakon šest godina od kraha bračnog života. Met trenutno ima drugu ženu, a bivši supružnici se odlično slažu.

Život ove porodice bi mogao da posluži kao scenario za film, jer su srušili sve predrasude. Uvek pronalaze razloge za iskrene osmehe, a u teškim situacijama deluju kao složni tim.

"Tako smo zahvalni na prilici koju nam je ova porodična emisija pružila, ali mogućnost da iskoristimo tu energiju i uradimo ono što sada radimo daje nam mnogo više životne svrhe i strasti", izjavili su svojevremeno članovi porodice Rolof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.