Pavle (8) dobitnik nagrade "Andrija Čikić", nazvane po jednoj od žrtava iz Ribnikara: Naziv kompozicije može da se tumači kao BEŽANJE OD TUGE

Šest meseci od tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održano je prvo memorijalno takmičenje za mlade kompozitore koje nosi naziv "Andrija Čikić", posvećeno dečaku koji je jedna od žrtava, a prvo mesto pripalo je osmogodišnjem Pavlu Ćoroviću.

T. R.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva Tv Printscreen
Foto: Prva Tv Printscreen
.

Pavle je ujedno i najmlađi učesnik takmičenja, a njegova kompozicija nosi naziv "Bežanje iz a-mola".

Kako kaže, naziv može da se protumači i kao bežanje od tuge, a Pavle je svoju prvu kompoziciju napisao kada je imao samo šest godina.

"Ja već u glavi imam smišljeno kako to treba da zvuči i onda izaberem ono što mi je najlakše da odsviram i to primenim", ispričao je ovaj talentovani dečak.

U njegovoj porodici se niko ne bavi muzikom, a on je otkrio kako mu je klavir na jedan zanimljiv način privukao pažnju i šta je prvo naučio da svira.

Nagradu je kaže proslavio tako što je napisao još jednu kompoziciju pod nazivom "Šta je daleko u svemiru", a šta je još imao da kaže ovom prilikom i izvedbu pobedničke kompozicije pogledajte u videu.