Par meseci od raskida, bivši se ženi, a ona ZAVRŠAVA NA PSIHIJATRIJI: Do 30. godine stigle su je SVE NESREĆE SVETA

Ova priča mnoge će naterati da uspore i da se zapitaju šta je to što je najvrednije u životu. Slava, karijera, novac, uspeh i moć, sve pada u vodu onog trenutka kada se zdravlje ugrozi.

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock
Foto: Andrea Raffin/Shutterstock
.

Selenu Gomez upoznali smo kroz mnogobrojne Diznijeve serije, koje su joj donele veliku popularnost. Jako mlada je ušla u surovi svet popularnosti, što joj je donelo velike mentalne probleme.

Imala je teško detinjstvo, a slava koju je stekla donela joj je više problema nego koristi. Ljubav je takođe bila turbulentna. Njena najpoznatija veza bila je sa pevačem Džastinom Biberom.

Prvi problemi sa kojima je pevačica počela da se suočava doneo je razvod njenih roditelja, u trenutku kada je imala svega 5 godina.

Gomezova ne krije da je imala teško detinjstvo, te da se dešavalo da nisu imali šta da jedu. Ipak, pevačica je otkrila i da se njena majka uvek žrtvovala kako pevačici ništa ne bi falilo.

.

- Moja mama je ceo svoj život podredila meni i mojim potrebama. Radila je po tri posla kako bi meni bilo bolje i na tome ću joj biti večno zahvalna - Istakla je Selena.

Svoju karijeru započela je ulogom u američkoj dečijoij seriji Barni i prijatelji, nakon čega su usledili i Diznijevi angažamani. Tada joj se otvorila velika i glumačka i pevačka karijera.

Pored blistave karijere koja joj se osmehnula, Selenu je udario šamar realnosti koji je sa sobom doneo brojne privatne i zdravstvene probleme.

Naime, pevačici je dijagnostikovan lupus, hronična autoimuna bolest koja može da pogodi razne delove tela, uključujući kožu, zglobove, srce, pluća, krv, bubrege i mozak.

2017. godine morala je da se operiše, te joj je urađena transplatacija bubrega.

Ono što je jako emotivno i tera suze na oči, jeste činjenica da joj je bubreg donirala njena prijateljica, plesačica i glumica Fransija Raisa, kojoj će Gomezova biti neizmerno zahvalna do kraja života.

- Fransija mi je svojom žrtvom spasila život. Ona mi je kao sestra, nema tih reči kojima bih joj mogla izraziti zahvalnost - rekla je Selena.

Pevačica je vodila bitku i sa depresijom i napadima panike, što ju je nateralo da završi na rehabilitacijskoj klinici.

- Moje samopouzdanje je bilo ubijeno. Bila sam depresivna, hvatali su me osećaji teskobe i napadi panike pre izlaska na scenu ili odmah posle nastupa. Zapravo sam osećala strah da nisam dovoljno dobra, da sam nesposobna. - Objasnila je pevačica.

Činilo mi se da ništa ne pružam svojim fanovima i da oni to osećaju. Volela bih da se više govori o takvim problemima. Nas, devojke, uče da budemo otporne na sve, jake i seksi, kul i opuštene, ali mora nam biti dopušteno da se ponekad i raspadnemo - Dodala je ona.

.

Zahvaljujući politici koju rehabilitaciona klinika na kojoj je bila ima, a koja uključuje zabranu upotrebe telefona, računara, časopisa, kao i bilo kojih izvora medijskog sadržaja, pevačica je uspela da se izbori sa depresijom.

- Boravila sam u sobi sa šest devojaka koje uopšte nije bilo briga ko sam i šta sam jer su se borile za vlastiti život. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo, nešto najteže, ali i najbolje što sam uradila. - Rekla je Selena.

Njeni prvi psihički problemi pojavili su se nakon burne veze sa pevačem Džastinom Biberom. Par je bio u dugogodišnjoj vezi, koju su pratili razni problemi i padovi, pa čak i raskidi. Raskidi su uvek rezultirali pomirenjima, zbog činjenice da se kreću u istim krugovima, te da su se stalno sretali.

Zbog celokupne situacije, ova veza važila je za toksičnu. Do konačnog razlaza došlo je 2018. godine, nakon čega je pevačica počela da se suočava sa depresijom. Priznala je da je čak imala i suicidne misli.

.

Biber je priznao da je bio egoista, te da se nije lepo ophodio prema pevačici. Par je bezuspešno pokušao da obnovi svoju vezu nakon par meseci od raskida. Biber je ubrzo uplovio u vezu sa Hejli, te se venčao sa njom.

Ova vest duboko je pogodila Selenu, te je doživela slom živaca, nakon čega je završila na psihijatriji u Los Anđelesu.

- Imala sam mnogo problema sa depresijom i anksioznošcu i ne krijem to. Međutim, mislim da nikada neću uspeti u potpunosti da prevaziđem ta stanja. Neće doći dan kada ću pomisliti "Hej, evo me u lepoj haljini, pobedila sam". Mislim da ću čitavog života voditi tu bitku, ali to mi ne smeta, jer znam da ću uvek sebi biti na prvom mestu - priznala je bila Selena.

Njena tužna životna priča, tera suze na oči. Mnoge devojke su se identifikovale sa njenom pričom, te su joj pružile apsolutnu podršku. Takođe, ova priča ohrabriće mnoge da se bore i da ne odustaju, piše Kurir Stil.