Otac i sestra ubijene devojčice Angeline Aćimović govorili za 150 minuta: "Osećamo se ponosno, kao da u tim haljinama vidimo naše čedo ponovo"

U znak sećanja na Angelinu Aćimović i sve žrtve ubijene u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, otvorena je izložba haljina koje je dizajnirala. U Sava centru prikazano je 16 haljina modnih dizajnera koje su rađene upravo po skicama male Angeline.

Izvor: Prva  |  
.

U znak sećanja na ubijenu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja prošle godine, u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Duboni i Malomorašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Angelina je bila umetnička duša izuzetnog talenta, pa je 17 dizajnera iz sveta mode stvorilo modne kreacije po skicama koje je ona napravila. Među njima je i francuska modna kuća Dior. Haljine su uz prigodan prateći program izložene u Sava centru.

Na pitanje kako se osećaju dok gledaju Angelinine haljine, otac Anđelko odgovara:

- Osećamo se ponosno, kao da u tim haljinama vidimo naše čedo ponovo i ona kroz to svakako živi. Osim što verujemo da je ona anđeo koji je uvek uz nas, materijalno kad vidimo te haljine, to je za nas baš veliki podsticaj i nadamo se da će to i dalje živeti i radićemo akcije sličnog karaktera, kaže Aćimović.

O tome šta je misija fondacije i čime će se ona baviti, za 150 minuta detaljno su govorili Angelinin otac Anđelko kao i njena sestra Marija Aćimović.

.

Pročitajte i: Stihovi oca devojčice ubijene u Ribnikaru PARAJU DUŠU! Angelini posvetio i izrecitovao pesmu: “Blagoslovi Gospode put anđelu ovom, da se ne umori krilima dok maše…”