Osvojio je svet filmom "Sam u kući" sa samo 10 godina: Juče je napunio 39 i ne želi ni da čuje za film

Mekoli Kalkin juče je napunio 39 godina. Javnost širom sveta ga je obožavala zbog uloga u filmovima "Sam u kući" , a onda je odjednom nestao iz javnosti i u potpunosti zapostavio svoju glumačku karijeru.

Mekoli, foto: Mat Szwajkos/Getty Images, Entertainment
Mekoli, foto: Mat Szwajkos/Getty Images, Entertainment

Malo ko je upoznat sa činjenicom da je nekadašnji dečak blistave budućnosti postao zavisan od nedozvoljenih supstanci i pića, a da je tokom života prolazio kroz agoniju depresije i anksioznosti.

Naime, Kalkina je tokom detinjstva maltretirao otac koji je bahato trošio novac svog sina. Kada nije želeo da glumi, njegov otac Kit Kalkin ga je prisiljavao da to čini zbog čega je nesrećni dečak na kraju počeo da konzumira opijate i danas ne liči na sebe.

Kalkin je odrastao u velikoj porodici sa još petoro dece. Njegova najstarija sestra je pre 17 godina umrla od predoziranja, a drugu je pregazio auto. Preostalih četvoro su potom zakoračili u svet šoubiznisa, ali je Mekoli bio ubedljivo najuspešniji.

Svetsku slavu doneli su mu filmovi "Sam u kući", "Riči Rič", a zaigrao je i u spotu Majkl Džeksona za pesmu "Black and White". Kada je napunio deset godina postao je milioner. Pisalo se da je njegova porodica skladna i uspešna, ali to je bilo daleko od istine.

Otac ga je maltretirao i pohlepno ga je kontrolisao i trošio je sav njegov novac. Kada je rekao da ne želi da glumi, on ga je prisiljavao da to ipak nastavi. Sa 14 godina je Mekoli ipak uspeo da se suprotstavi ocu i objavio je da se povlači iz glume, a u porodici su tada počele svađe zbog čega ih je otac napustio.

"On voli da kontroliše, igrao je igrice kako bi me uvek smestio na svoje mesto." - rekao je Kalkin koji tvrdi da ga otac nije tukao, ali da ga je psihički proganjao

Tada je pokrenuta borba za starateljstvo nad još uvek maloletnim Kalkinom.

Njegovo bogatstvo je procenjeno na 11 miliona, a otac i majka su se neprestano borili za to ko će naslediti novac i voditi računa o detetu. Zbog velikih sudskih troškova, porodica je u jednom trenutku umalo živela na rubu egzistencije.

Na kraju, Kalkin je uspeo da sačuva svoje bogatstvo, ali je tada prekinuo svaki kontakt i sa ocem i sa majkom.

Danas šokira svojim neprepoznatljivim izdanjem, ali tvrdi da se izvukao iz kandži poroka i da živi dan za danom, kao besposličar.

Mekoli danas, foto: Youtube screenshot
Mekoli danas, foto: Youtube screenshot

"Radim sve i svašta, ali sam besposličar. Moglo bi se reći da sam već u penziji ali mogu sebi da priuštim lagodan život iz dana u dan." - rekao je Mekoli Kalkin.

Kulti film "Sam u kući" će dobiti svoj nastavak, obzirom da je produkcija kuća "Dizni" odlučila da uradi najnoviji rimejk koji će približiti dogodovštine malenog dečaka novoj generaciji.

Izvor: kurir.rs/ blic.rs