Moj suprug je živeo najzdravije na svetu, a ja nikad nisam vodila računa o ishrani. Kada smo uradili sistematski pregled, doživeli smo šok!

Priča žene po imenu Norma Vilijams zaokupila je pažnju ljudi na Redditu. Kako kaže, njen suprug je ceo život strogo poštovao pravila zdravog života, dok je ona celog života pila i jela šta želi, uz velike količine alkohola i opijata. Razlike među njima su velike i fizički i zdravstveno, ali iznenadićete se u čiju korist!

- Moj suprug je fit i zdrav čovek u svojim osamdesetim godinama. Ne pije lekove. Nikad nije pio alkohol niti pušio. Izuzetno je pazio kako se hrani i jeo mnogo raznog voća, naročito pomorandži. Umesto šećera, koristio je med u svakoj prilici.

Dok sam ja srećno ispijala svoje vino (jedan litar dnevno), on bi ponosno sipao sebi čašu ceđenog soka od pomorandže. Uz to, pojeo bi još najmanje tri cele pomorandže. I dok ja praktično lopatom sipam sebi šećer u čaj i kafu, on se ograničavao na kašičicu meda u piće.

Nije išao kod lekara punih 28 godina. Nije imao nikakve tegobe i živeo je po svim pravilima. Međutim, zbog osiguranja smo morali oboje na pregled. Moji testovi (a imajte na umu da ceo život uživala u alkoholu i lakim narkoticima) pokazao je da ja sa 70 godina imam savršeno zdravlje, čak i jetru.

Rezultati mog supruga pokazali su par problema uključujući i dijabetes tipa dva. Detaljna analiza pokazala je da mu je organizam poprilično zdrav osim pankreasa koji je oštećen zbog previše pomorandži i meda. Lekari su mu zabranili pomorandže, med, banane - do kraja života. Dozvoljeno mu je da povremeno pojede bobičasto voće, kivi i grejprfurt. Takođe, moraće i da vežba.

Danas, šest meseci kasnije, nakon što se pridržavao svih preporuka, uspeo je da malo obori šećer. I dalje je dijabetičar i moraće da pazi na unos ugljenih hidrata do kraja života, i to sve zbog pomorandži i meda.

Zaista je smešno kad bolje razmislite - on je zaista radio sve što treba, dok sam se ja ubijala u vinu i meni nije ništa a njemu jeste. Verujem da je dobar deo razloga i to što ja vežbam i što sam oduvek vežbala - poručila je Norma Vilijams na Redditu.

Svojim poređenjima izazvala je mnogo čuđenja, jer ni slučajno ne izgleda kao da ima 70 godina i mnogi primećuju da izgleda par decenija mlađe od svog supruga, uprkos njenom neurednom načinu života, dok je on sve radio po pravilima i ipak dobio dijabetes i uz to nije sačuvao mladolikost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.