Naslonjena na prozor, s osmehom na licu i suzom u oku - maštala je o svom rođendanu! Priča o devojčici (5) sa fotografije dobila je srećan epilog!

Devojčica koja je svojim pogledom rastužila celu Srbiju, iako joj tada niko ni ime nije znao.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Autor fotografije Đorđe Đoković osvojio je prvu nagradu na konkursu "Nacionalne geografije" na temu - Ljudi. Ovaj Valjevac je ekipu "Exploziva" odveo na mesto gde je fotografija nastala.

Đorđe je, kao po običaju, bio angažovan za fotografisanje jednog dečjeg rođendana, kada je tokom večeri snimio scenu u uglu prostorije i odlučio da taj trenutak odmah zabeleži. Na fotografiji su dve devojčice - jedna je bila u prostoriji, na proslavi rođendana, dok je druga na ulici, naslonjena na prozor, sa suzom u očima, posmatrala proslavu.

Đorđe jeste imao "sluha za dobar kadar", ali tek kada je prestižnu fotografiju prebacio na svoj računar, dan kasnije, zapazio je srž fotografije - devojčica sa ulice se istovremeno sa suzom u oku i smejala.

Rođendan je prošao, a Đorđe tu devojčicu više nikada nije video. U početku je mislio da ona živi u Lajkovcu, kraj Valjeva i tragom te informacije ekipu "Exploziva" put je doveo do Obrenovca, gde devojčica zapravo živi sa bakom i dekom, njenim starateljima.

Reč je o petogodišnjoj Zorici, koja nikada nije proslavljala svoj rođendan. Zbog toga, ekipa "Exploziva" odlučila je da je poseti i organizuje joj rođendansku zabavu, sa poklonima, tortom i klovnom.

Kako je to izgledalo, kako je malena Zorica reagovala kada je videla iznenađenje i kako se osećala, pogledajte u prilogu koji sledi: