Malo tegovi, malo Biblija: Neobičan sveštenik ima svoje "sveto trojstvo" – krosfit, tetovaže i veru

Sveštenika Oskara Arngardena (38) iz Švedske možete naći na samo dva mesta – ako nije u crkvi, sigurno je u teretani, gde trenira pet puta nedeljno.

Izvor: Super Žena/J.J.  |  
.

.

Ovaj 38-godišnji sveštenik Evangelističke crkve nije običan sveštenik. Diže tegove "kao od šale", ima tetovaže po celom telu, a strast mu je tzv. krosfit – specijalni program treniranja koji uključuje vežbe za celo telo. Oskara na Instagramu prati veliki broj vernika, ali i fitnes "zaluđenika".

"Neki me prate iz čiste radoznalosti, jer nikad u životu nisu videli svešteno lice koje trenira i ima tetovaže, dok me drugi prate iz praktičnih razloga, odnosno, zanima ih koje vežbe praktikujem za celo telo", kaže Oskar za strane medije.

O svom životnom pozivu – da bude sveštenik, kaže on, počeo je da razmišlja sa 14 godina. Godine 2005. upisao je teologiju, a šest godina kasnije ušao je u red sveštenih lica.

.

To je odluka koju je svojevoljno doneo i zbog toga "nikad nije zažalio". Biti sveštenik ima svoja ograničenja, međutim, to ga nikad nije sprečavalo da se bavi sportom koji, kako kaže, trenira otkad zna za sebe.

"Sa 18 godina sam počeo više da praktikujem treninge snage, jer sam se bavio fudbalom. Treniram pet dana u nedelji, a to mi daje energiju. Zbog toga najčešće treniram ujutru i tako lakše izguram dan", pojasnio je za nemački Bild.

Sveštenik kaže da crkva ne pravi nikakv problem i ne vidi ništa loše u tome da Oskar Arngarden trenira i duh i telo.