Konstantan umor, kašalj, blaga temperatura - simptomi su razni i niko ne sluti NA OVU BOLEST! Maja Marković je podelila svoju trogodišnju borbu

Limfom - jedno ime, mnogo lica. Simptomi ove bolesti mogu biti razni, zato mnogi i ne pridaju značaj ukoliko osete neke od njih. Gošća "150 minuta" slučajno je napipala uvećanu limfnu žlezdu na glavi, ali tada nije slutila da će je ova bezazlena promena upućivati na borbu za život, koja je trajala tri godine. Kako je pobedila malignitet i svoje iskustvo podelila je sa publikom Prve televizije, sa ciljem da pomogne drugima, pričala je Maja Marković iz Udruženja obolelih od limfoma - LIPA.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Malaksalost, osećanje konstantnog umora i znojenja prilikom spvanja, osip, kašalj i temperatura – samo su neki od znakova ove bolesti koja može zadati ljudima velike probleme.

"Ja sam jedan od onih pacijenata koja jeste imala sve simptome, ali sam ih zanemarivala, bila sam jako mlada kada sam počela da imam konstantnu povišenu temperaturu, osećala umor, malaksalost, kašljucala, imala osip po koži i obilno noćno znojenje, bila sam majka dvoje dece, zaposlena i nisam toliko obraćala pažnju na to", izjavila je Maja Marković za TV Prva. Ona je dodala:

"Ali kada sam napipala žlezdu na specifičnom mestu, onda sam shvatila da je krajnje vreme da se obratim lekaru. Moram pomenuti da su svi ti simptomi trajali neko vreme, i sigurno da sam se javila ranije doktoru, tok lečenja bi išao drugačije. Ovako, moj limfom je otkriven u poslednjem stadijumu i borba je trajala tri godine. Prošla sam kroz sve terapijske opcije koje su bile u tom trenutku dostupne u Srbiji", zaključila je Maja.

Da li su te terapije kasnije ostavile posledice po njeno zdravlje i koje savete ona sada daje drugima, detaljnije u nastavku: