Kejt Midlton OTKRILA DA IMA RAK; podvrgnuta preventivnoj HEMIOTERAPIJI

Princeza od Velsa Kejt saopštila je danas da je sada na preventivnoj hemioterapiji nakon što su testovi urađeni nakon njene operacije u januaru otkrili prisustvo kancera.

Izvor: Tanjug  |  
Foto: Profimedia/Credit:Caro / Sorge/SIPA
Foto: Profimedia/Credit:Caro / Sorge/SIPA
.

Kejt je u video poruci zahvalila svima koji su joj poslali poruke podrške dok se oporavlja od operacije.

Princeza od Velsa je istakla da su to bili neverovatno teški meseci za njenu porodicu, navodeći da ima fantastičan medicinski tim koji brine o njoj, preneo je Rojters.

"U januaru sam bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonu, a tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim zbog toga mi je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog tretmana", navela je princeza Kejt.

Kejt je istakla da je to bio veliki šok i da su ona i njen suprug princ Vilijam činili sve što mogu da sve to obrade u privatnosti svoje porodice.

Kejt je istakla da je dobro i da je svaki dan sve jača i da se fokusira na stvari koje će joj pomoći da se izleči. "Nadamo se da ćete to razumeti, kao porodica, sada nam treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman", navela je Kejt.

Ona je poručila obolelima od raka da ne gube nadu jer nisu sami.