Kejt Midlton je decu prepustila Mariji, a ZABRANJENU REČ nikako ne sme da izgovori: Upoznajte DADILJU sa dvora!

Dok se princeza Kejt Midlton oporavlja od operacije abdomena, i dok kruže razne teorije zavere o njenom "nestanku", glavnu brigu o deci preuzela je dadilja Marija Boralo. Dadilja kraljevske porodice školovala se na poznatom koledžu Norland iz kojeg dolaze najbolje dadilje na svetu.

Izvor: Blic Žena/ Marija Brčić  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Kejt Midlton je zaključila da će joj trebati pomoć oko budućeg potomstva još 2014. godine, kada je prvorođeni princ Džordž imao samo osam meseci, te su naravno angažovali jednu od najboljih dadilja na svetu, Mariju.

Ona je bila srećnica koju su odabrali, a koja se školovala na prestižnom koledžu Norland koji je specijalizovn za obuku oko brige o deci, a njihove dadilje širom sveta zapošljavaju slavne osobe i kraljevske porodice. Princa Vilijama i njegovog brata princa Harija između ostalih je čuvala i dadilja Norlanda, pa je to bio logičan izbor za njega i Kejt Midlton.

Norland je poznat po svojoj rigoroznoj obuci, a osim učenja veština kao što su samoobrana i sigurna vožnja, nekoliko stranih jezika, uče ih i da nikada ne izgovore jednu određenu reč pred decom o kojoj brinu.

Tako je, između ostalog, Marija naučila kako deci nikada ne sme da se obraća rečju "klinci/deca" ('kids') nego uvek treba da ih oslovljava njihovim vlastitim imenom.

"Reč klinac je zabranjena. To je znak poštovanja prema deci kao pojedincima", izjavila je Luiz Heren, autorka dokumentarca koja je provela godinu dana na koledžu istražujući za svoju repotražu, prenosi The Mirror.

Marija koja već neko vreme živi s kraljevskom porodicom pratila ih je dosad na putovanjima, vrlo je stroga i Kejt i Vilijam mogu da imaju svoje mišljenje o tome kako se odgaja njihovo troje dece, ali ona neće odstupiti od svojih metoda.

Marija Teresa nikad nije bila u braku, ne sme da nosi šminku, a od nakita jedino joj je dopušteno da nosi minđuše i narukvice.

"Ne dopušta stvaranje nereda i glupiranje. Postoje stroga večernja pravila kojih moraju da se drže pre spavanja, a u nastojanju da im podstiče apetit, svakih nekoliko dana dobijaju novu hranu na meniju", objasnila je Luiz.

Takođe, većina dečje igre mora da se odvija van kuće, na otvorenom, bez obzira na vremenske prilike, a to uključuje vožnju biciklima, igranje s psima i igranje u prirodi.

Deca uče uz tradicionalne igre i zabavu, a o vremenu provedenom ispred ekrana odlučuju samo roditelji, a to je nešto što im ne pada lako, pogotovo Vilijamu koji je to i sam priznao u jednom intervjuu.

Na kraju važno je napomenuti da je Marija ta koja ih zapravo priprema za obavljanje kraljevskih dužnosti koje ih očekuju, ali i koje već sada obavljaju putujući s roditeljima i pojavljujući se na važnim javnim događanjima. Kraljevska porodica Mariju doživljava kao člana porodice, a ona i Kejt su navodno jako bliske.