Italijanski šarmer koji je ODOLEO MONIKI BELUČI: U 7. deceniji i dalje je DASA!

Što je Riki Martin za Latinsku Ameriku, to je Eros Ramacoti za Evropu, ali i svet. Italijanski šarm, unikatni glas i veliki hitovi ovog pevača obradovaće nas u aprilu u Beogradu.

Izvor: kurir stil  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Visok metar osamdeset pet, netipično za Italijane, zgodan, lepo obučen i harizmatičan, Eros Ramacoti je kasnih osamdesetih godina prošlog veka osvojio Evropu i svet svojom muzikom. Tako zvučnog imena, Eros, isijavao je ljubav i erotiku čarobnom nazalnom bojom glasa i strastvenim ljubavnim pesmama. Svaki njegov nastup bio je doživljaj i Ramacoti je ostao pojam italijanskog pop stila, mešavine starih kancona i novog rok zvuka. U oktobru ove godine proslaviće 60. rođendan, krajem prošle godine započeo je evropsku turneju "Battito infinito" (Večiti treptaj), a 23. aprila pojaviće se i u Beogradu. Biće to prilika da se stari plamen ponovo upali, ali i da mlađe generacije upoznaju umetnika koji je obeležio jednu epohu.

Rođen je u predgrađu Rima. Otac Rodolfo bio je lacijski građevinar, a majka Rafaela domaćica iz Kalabrije. Dobio je ime Eros po grčkom bogu ljubavi i počeo da svira gitaru sa samo sedam godina. Uz pomoć oca, koji je takođe imao muzičkog dara, talentovani dečak počeo je da piše pesme i pokušao da upiše muzičku akademiju. Nije položio prijemni ispit i tako razočaran upisao je knjigovodstvo, da jednog dana postane računovođa. Međutim, saobraćajna nesreća u kojoj mu je poginuo najbolji drug vratila je Erosa muzici, kojom je počeo da se bavi iz sve snage, da bi savladao depresiju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Prelomni trenutak karijere dogodio mu se na festivalu Sanremo, gde je učestvovao tri godine uzastopno i dva puta trijumfovao. Svetsku slavu doživeo je 1995. pesmom "Cose Della Vita". Od tada počinje njegova saradnja s Džoom Kokerom, Eltonom Džonom, Šer, Rodom Stjuartom, Robertom Plantom, a s Tinom Tarner snimio je veliki duetski hit "Can't Stop Thinking of You". Za 35 godina karijere objavio je 11 studijskih albuma, 37 singlova i prodao preko 60 miliona nosača zvuka. Album "Dove c'e Musica" smatra se antologijskim.

Za Erosom Ramacotijem ludovale su i devojke i žene, ali njegov život obeležila je strasna ljubav s lepom plavokosom švajcarskom voditeljkom Mišel Hunciker.

Iz te ljubavi dobili su ćerku Auroru (trenutno je u drugom stanju), a venčali su se dve godine kasnije. Brak je trajao 11 godina, iako su samo četiri živeli zajedno. Nažalost, Mišel je, dok su bili skupa, upala u zamku sekte, iz koje se pre nekoliko godina izvukla. Nedavno je izjavila da joj je Eros najveća ljubav u životu, da nikad neće prežaliti što ga je napustila. Danas su u prijateljskim odnosima.

Drugi put se oženio manekenkom Marikom Pelegrineli, s kojom ima ćerku Rafaelu Mariju i sina Gabrija Tulija. Ovaj brak potrajao je pet godina, nakon čega je iznenada usledio razvod.

Eros Ramacoti poznat je i po svom stilu odevanja, od ručno šivenih odela do džinsa, koji nosi na svoj način. Premda je Rimljanin, navija za Juventus iz Milana. Živi u raskošnom stanu u Rimu. Monika Beluči svojevremeno je njime bila opčinjena, ali do veze nije došlo jer joj se pevač nije dovoljno udvarao, zbog čega se pokajao. Šuška se da ima novu devojku, čiji identitet još nije otkriven.

Pogledajte novu Erosovu fotografiju OVDE.