Godinama se bori sa RAKOM DOJKE: Glumicu koju smo devedesetih obožavali dočekao još jedan životni udarac tokom lečenja

Glumica Šenon Doerti godinama se borila sa rakom dojke, a sada se susrela sa problemom koji nije očekivala.

Izvor: Najžena/Ž.T.  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Glumica Šenen Doerti, obožavana Brenda iz kultne serije 'Beverli Hils 90210', godinama se bori sa rakom dojke. Šenen otvoreno govori o svojoj borbi sa bolešću, pa se zna da joj je rak u četvrtoj fazi, a u medijima su se često pojavljivale vesti da je glumica na kraju života i da se i sama već sprema da ode. Doerti je uspela da pobedi rak dojke 2015. godine, nakon što je bila podvrgnuta mastektomiji i hemoterapiji. Ali u februaru 2020. otkrila je da joj je ponovo dijagnostikovana bolest. 'Ja sam prestravljena. Najviše patim zbog svog supruga Kurta Isvarienka i moje majke, kojima je ovo veoma teško“, rekla je tada.

„Ponovo imam rak, stadijum 4. Metastazirao je u mom telu i znam šta to znači. Mnogo puta sam se zapitala: 'Zašto ja?', a onda sam sebi rekla: 'Zašto ne ja?' Teško mi je“, rekla je tada glumica. Svojevremeno je otkrila i da piše oproštajna pisma i snima spotove za svoje najmilije i da je našla pesmu koju želi da joj se otpeva i pusti na njenom poslednjem ispraćaju. Reč je o poznatoj pesmi 'Tears in Heaven', koja važi za jednu od najvećih balada u istoriji rokenrola, a ona je odlučila kako želi da bude sahranjena. „Znam u šta želim kad odem na onaj svet. Pripremila sam haljinu koju sam dobila od jedne od mojih najboljih prijateljica pre nekoliko godina. Osećam se posebno u tome. Želim da budem lepa. Želim svima da ostanem u najlepšem sećanju. Poslednjih meseci pokušavam da ispravim neke odnose, da se izvinim ljudima koje sam povredio – svesno ili nesvesno. Trudim se da živim punim plućima i uživam u malo vremena koje mi je preostalo“, rekla je Šenon američkim medijima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Međutim, njenim obožavaocima novu nadu uliva činjenica da Šenon na poslednjim fotografijama izgleda sve bolje i izgleda da nije odustala od borbe protiv bolesti, međutim, ovih dana je otkrila da se našla u problemu sa medicinskim troškovima koje je sindikat glumaca SAG-AFRTA odbio da pokrije. Razlog za to je činjenica da glumica prošle godine nije zaradila 26.470 dolara, što je minimalni iznos za kvalifikovanje za zdravstveno osiguranje. „Zanima me kako je moguće da ljudi poput mene, koji rade od desete godine, u vreme kada zbog zdravstvenih razloga ne mogu da rade, napuste sindikat?“, upitala je ona, označavajući glumicu Fran Drešer, predsednicu sindikata, koja je i sama preživela rak, na toj funkciji.