Ana – karakter, osmeh, ljubav, život. Ana je 3. maja ubijena u školi. Priču njene majke treba da čuju svi – da se ne zaboravi i da se nikada ne ponovi (VIDEO)

Ana je bila učenica 5. razreda. Trenirala je tekvondo, volela je muziku i ples. Otac je, kao i svakog, i tog jutra poljupcima probudio. Ana je izabrala najlepšu odeću, zagrlila roditelje i brata otišla u školu. Nije ušla u učionicu, jer je toga dana bila dežurna. Oca je pozvala telefonom i zamola ga da joj donese novac za užinu. Od tada do trenutka kada je ubica pozvao policiju i rekao šta je uradio prošlo je samo nekoliko minuta. Ana Božović ubijena je 3. maja u školi “Vladislav Ribnikar” zajedno sa još osam đaka i čuvarom Draganom.

M.K.  |  Izvor: Prva  |  
.

Pet meseci kasnije Anini roditelji kažu - želimo da pričamo o njoj, da se ne zaboravi, da se ne bi nikada više ponovilo. Zato je Anina majka Ninela Radičević, bila gost “Jutra” Prve televizije. Ona nam je donela fotografije i snimke i sada svi mogu da vide kakav je anđeo Ana bila.

“Ovo više nije priča o Ani, mnogo je širi kontekst, za celo društvo… Mi, šta god da se desilo, decu ne možemo da vratimo, Dragana ne možemo da vratimo, ali možemo da učinimo nešto da se nikada i nikome više ovako nešto ne desi. Da mi kao društvo postanemo svesni ove tragedije i da iz svega toga izvučemo neku dobru poruku koja će nas voditi ka boljem”, rekla je majka već na početku razgovora, a na pomen imena svog deteta, samo je nastavila...

“Ana je imala karakter, jak i dobar karakter. To je bilo jedno bezbrižno dete, puno ljubavi. Samo da se igra, da se druži. Ako nekom padne lopta na drvo Ana je bila prva koja će da se popne da je spusti. S druge strane, bila je vrlo odlučna i to smo kod nje prepoznali kad je bila vrlo mala.”

Sa ponosom, osmehom i setom, Ninela se prisetila reči koje je ponavljala ćerki:

“Stalno sam imala potrebu da joj govorim: Bože Ana, koliko te volim i koliko sam zahvalna što te imam. i stalno sam je zezala: Znaš šta Ana, ja da te vidim u parku, a da nisi moja, ja bir rekla: Što nisi moja…”

O tome kakva je Ana bila prema drugarima, komšijama, šta je volela da radi, ali i o tom stravičnom 3. maju i najgorim vestima koje jedan roditelj može da dobije, govorila je upravo Anina majka, Ninela Radičević.

U drugom delu razgovora, u studiju se pridružila i Bojana Nedeljković, majka čije dete ide u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Iako više nije sa nama, Ana zaslužuje da je svako od nas upozna kroz reči njene ponosne i hrabre majke, ali i kroz fotografije i video-zapise koje je Ninela ovog jutra donela u studio Prve televizije.

Pogledajte i ne zaboravite - da se nikada nikome ne ponovi!