6 ASTRO PAROVA kojima je TEŠKO kad su ZAJEDNO, a JOŠ TEŽE kada su RAZDVOJENI!
Ljubav je ponekad zaista teška...
15.12.2025. 20:00
Iako nije tako ukusan kao beli, smeđi pirinač ne bi trebalo da izbegavamo.
18.06.2014.|11:30
Delimičnom obradom, smeđi pirinač zadržava svoje prehrambene vrednosti, dok se beli polira da "dobije" svoju belu boju i na taj način gubi većinu nutritivnih vrednosti.
Poliranjem smeđeg pirinča da postane beli, gubi se oko 60 % gvožđa, 80 % vitamina B1, 67 % vitamina B3, 90 % vitamina B6, i gotovo polovina fosfora, mangana i vlakana. Smeđi pirinač obiluje prirodnim uljima, pa je odličan izbor za zdravlje srca. Zbog vlakana koje sadrži, smeđi pirinač olakšava optimalan rad creva i podstiče mršavljenje.
Šolja smeđeg pirinča ispunjava oko 80 % dnevne potrebe za manganom koji pomaže u formiranju zdravog holesterola. Ova vrsta pirinča poboljšava metabolizam i pruža osećaj sitosti duže vremena.
ZAŠTO TREBA DA JEDETE ORAŠASTE PLODOVE?
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.