Zaspala je sa simptomima prehlade, a onda je pala u komu: Kada se probudila NIJE SE SEĆALA NIČEGA u poslednjih 20 godina

Neverovatna ispovest žene kojoj su preko noći zauvek izbrisani svi važni događaji iz mozga.

Foto: Roman Zaiets/Shutterstock
Foto: Roman Zaiets/Shutterstock
.

Kler Mafet-Ris legla je u krevet jedne večeri 2021. godine sa simptomima prehlade, a ujutru je pala u komu na 16 dana. Kada se probudila nije se sećala ničega od prethodnih 20 godina.

Ova Britanka, njen muž i dvojica sinova, ispričali su sve u jednom TV gostovanju, i objasnili da je Kler zapravo imala encefalitis ili zapaljenje mozga, zbog čega je izgubila pamćenje.

- Kler je oko dve nedelje imala prehladu, koju je ’pokupila’ od našeg mlađeg sina. Postepeno je stanje počelo da joj se pogoršava i postajala je sve letargičnija - rekao je njen muž Skot i dodao.

- Jedne večeri otišla je na spavanje, a sledećeg jutra nisam mogao da je probudim.

Žena je hitno prevezena u bolnicu gde je priključena na respirator. Na početku su lekari sumnjali da ima krvarenje u mozgu, ali su testiranjima utvrdili da je reč o encefalitisu.

Inače, encefalitis je zapaljenje mozga, ali su lekari bili šokirani dijagnozom jer nije tako česta. U većini slučajeva izaziva simptome slične gripu, ali može da bude i veoma opasan i da nanese trajnu štetu organizmu.

Kler je u ispovesti za britanski list The Sun ispričala da je gubitak pamćenja značio i da se nije sećala nekih važnih životnih događaja.

- Iako sam znala da imam decu koju volim i prepoznajem, nisam mogla da se setim porođaja, njihovih rođendana, njihovog prvog dana škole, šta vole ili ne vole. Srećom, sećala sam se svih ljudi koje poznajem. Ne znam kako bi Skot podneo da sam se prema njemu ponašala kao prema strancu - kaže ova žena i dodaje:

- Kada je reč o mojim izgubljenim sećanjima, još uvek postoji mala šansa da se vrate, ali ako ne, moraću da napravim mnogo novih srećnih uspomena, poše Mondo.