Voda s medom je fantastična za zdravlje: Pijte je ujutru pre doručka

Opšte je poznato da je med jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Kaže se da zdravlje ulazi na usta, zato je važno čime započinjemo svoj dan.

Med rastopljen u toploj vodi, foto: gmstockstudio/Shutterstock
Med rastopljen u toploj vodi, foto: gmstockstudio/Shutterstock
.

Svakodnevno konzumiranje meda ujedno je i najbolji način da u potpunosti iskoristimo sve ono što nam on nudi.

Med rastvoren u toploj vodi poboljšava metaboličke procese koji pomažu da sačuvamo naše zdravlje. Brojna istraživanja su pokazala da pčelarski proizvodi imaju blagotovorno dejstvo na ljudski organizam.

Topla vode u kojoj je rastvoren med smanjuje apetit, poboljšava metabolizam, smanjuje nivo želudačne kiseline. Osim toga, pomaže i onima koji imaju problema s lošom probavom.

Med s vodom ujutru na prazan želudac može da potpomogne i proces mršavljenja, ali i da našem organizmu pomogne da se izbori sa brojnim bolestima.

Pri kupovini meda treba obratiti pažnju na njegov kvalitet, a najbolje je odlučiti se za domaći, od proizvođača kojeg poznajemo. Ukoliko ste alergični na med, ovo piće nije za vas.

Kako napraviti vodu s medom?

Sastojci:

2 dl mlake vode
1 puna čajna kašika meda

Dobro promešajte vodu i med, sačekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne materije u medu. Pri pripremi ovog napitka koristite drvenu kašičicu za med, piše 24sata.hr.

Važno je da medeni napitak popijete odmah čim ga pripremite, po mogućnosti na prazan želudac.