Svi OVAKO piju vitamine, a ne znaju koliko je to OPASNO!

Najviše vitamin C kako bi ojačali imunitet.

U vreme prehlada, osim voća i povrća, mnogi ljudi hrle i za dodatnim vitaminima, ni ne sluteći da mogu oštetiti zdravlje i prouzrokovati bolove.

Vitamini su neophodni za zdravlje i vitalnost organizma, ali retko ko zna da uzimanje tableta vitamina stvara ozbiljne probleme u organizmu, piše “Lepa & srećna“.

Istraživanja dokazuju da često uzimanje tableta vitamina može da stvori bolnu gorušicu. Ove tablete iritiraju jednjak i podstiču lučenje želudačne kiseline, a to je glavni uzrok jakih bolova u stomaku. Tablete vitamini su uglavnom prilično krupne i mogu da ugroze funkcionisanje mišićnog prstena, dela koji spaja želudac i jednjak.

Lekari ističu da, ukoliko patite od jake gorušice usled uzimanja ovakvih vitamina, treba što pre da prestanete sa njihovim korišćenjem. Ali, ukoliko su takvi vitamini predviđeni terapijom, a muči vas gorušica, savetuje se da promenite proizvođača leka i da birate tablete manje veličine. Stručnjaci nas podsećaju da dejstvo vitamina još uvek nije detaljno istraženo, pa je najbolje da se okrenete klasičnom snadbevanju tela vitaminima i mineralima, preko zdrave hrane, piše cafe.ba.

Pratite nas i na Viberu!