Svakodnevno konzumiranje ovog ZAČINA u toku šest meseci, SMANJUJE RIZIK od mnogih bolesti

Iako se proizvodi u Aziji i potrebno je do 10 meseci za žetvu jednog korena, nije problem pronaći ovu poslasticu u bilo kojem delu sveta tokom cele godine. Zapravo, sve više stručnjaka preporučuje da na dnevnom nivou uzimate malo đumbira, naročito u obliku vrućeg čaja, zbog njegovih prednosti za naše zdravlje.

Ilustracija Foto: MVolodymyr/Shutterstock
Ilustracija Foto: MVolodymyr/Shutterstock
.

Može vas zaštititi od srčanih bolesti

Đumbir je poznat među istraživačima po svojoj sposobnosti da spreči bolesti srca. Neke prednosti srca uključuju smanjenje lošeg holesterola, povećanje dobrog holesterola i snižavanje krvnog pritiska.

Može vam pomoći da kontrolišete svoju težinu

Osećaj potrebe za jelom svakih 5 sekundi može biti jedan od razloga zašto ne možete kontrolirasati svoju težinu, a pijenje čaja od đumbira moglo bi vam pomoći u velikoj količini. Istraživanja su otkrila da ovaj začinski koren može smanjiti glad, kao i unos hrane, a čini vas da da se osećate sito.

Može pomoći u kontroli šećera u krvi

Možda znate visoki šećer u krvi kao dijabetes i ako je tip 2 ono što imate, imamo dobre vesti za vas. Neka istraživanja su otkrila da je moguće smanjiti komplikacije dijabetesa sa samo 12 dana dnevne konzumacije đumbira. Ali, u svakom slučaju, bolje je kontaktirati lekara.

Može ublažiti bol u kolenu

Đumbirov moto takođe može biti "nema više bolova u kolenu". Ako jedete ili pijete đumbir 6 meseci, to može rezultirati znatno manjom boli za one koji imaju artritis kolena, prenosi b92.net.