Tri horoskopska znaka koja NAJVIŠE LAŽU, prema mišljenju astrologa
Laganje ne mora uvek da predstavlja lošu nameru, već se često povezuje s načinom razmišljanja, komunikacijom i emocionalnim reakcijama.
21.12.2025. 13:30
Kardiolozi redovno svedoče o negativnim efektima koje loša ishrana ima na zdravlje srca svojih pacijenata. I dok povremeno uživanje u određenim, manje zdravim namirnicama može biti prihvatljivo, prekomerno konzumiranje istih može da poveća rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara.
Foto: dturphoto/Shuttrstock
01.09.2023.|09:12
Izvor: index.hr
Prema izveštaju Lifespan, kardiolozi su sastavili listu namirnica koje bi trebalo da izbegavamo zarad zdravlja našeg srca, a koje i sami izbegavaju. To su:
- crveno meso
- slanina, viršle i druge prerađene mesne proizvode
- pomfrit i druga pržena hrana
- zaslađena pića, margarin
- žitne pahuljice i druge gotove žitarice.
Navode da ove namirnice sadrže velike količine zasićenih masti, holesterola i soli, kao i rafinisanih šećera. Svi ovi sastojci štete pre svega zdravlju srca, ali i mnogim drugim organima u telu.
Takođe, istraživanja su pokazala da osobe koje dobijaju 17 do 21 posto svojih kalorija iz dodatih šećera imaju čak 38 posto veći rizik od smrti usled srčanih oboljenja u poređenju sa osobama koje umerno unose ove sastojke.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.