Nemojte se plašiti masnoća u kravljem mleku, one su zdrave, kaže Vojislav Perišić koji je to mleko poredio sa biljnim

Koje su istine i zablude o biljnom mleku i koje je mleko najzdravije - o tome je govorio gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić u Jutru na Prvoj, dok su voditelji Marijana i Filip ispitivali ukuse biljnih mleka: sojinog, kokosovog, bademovog...

.

Sojino mleko je blisko kravljem mleku po svom sastavu, ali ima specifičan ukus, kaže profesor. Na to je Marijana, koja ga je upravo isprobavala, dodala „gotovo da ga nema“. Filip ga je takođe isprobao i prokomentarisao da mu liči „kao ono što ostane od sutlijaša“.

Sojino mleko ima fitoestrogene što je moglo da dovede do karcinoma debelog creva i karcinoma dojke, napomenuo je profesor ali i dodao da je sada čuo da su fitoestrogene eliminisali i da je mleko bezbedno.

Kokosovo mleko bilo je drugo na listi za isprobavanje.

Pogledajte detaljnije.