Kakve POSLEDICE NA SRCU mogu da ostave PREHLADA I GRIP ukoliko se NE PRELEŽE KAKO TREBA? Kardiolog: Molim vas, ne junačite se

Jedva smo dočekali toplije vreme, između ostalog i zbog toga da se nadamo da sezona virusa ostaje za nama. Međutim, lekari upozoravaju da nema sezonskih virusa, ali da nagli skok temperature može biti opasan. Šta se može dogoditi ako ne preležimo prehladu i grip kako treba, to smo pitali kardiologa prof. dr Nebojšu Tasića.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Moram da kažem da ovo nije tipično proleće kao što smo se svi nadali, kao što nije bila ni tipična zima. Problem što poslednjih godina imamo sve više onih dana u kojima je rolerkoster, što znači da imamo hladna jutra, tokom dana temperature rastu i preko 20 stepeni. Te razlike su velike i to je vrlo teško i opasno, za organizam zdravih ljudi, a kamoli bolesnih", započeo je priču dr Tasić.

Kako navodi kardiolog, teško je danas uočiti razliku između simptoma prolećnog umora od kardiovaskularnih problema, a koliko je to zapravo opasno po naš kardiovaskularni sistem i kakve posledice ove nagle promene temperatura ostavljaju na srcu, i ukoliko se prehlada i grip ne preleži kako treba, detaljnije nam je objasnio dr Tasić u nastavku: