Iako je poznat po RIGOROZNIM DIJETAMA, ovaj fitnes trener JEDE SAMO ŠEĆER I PIJE SOKOVE: Koju poruku želi da pošalje (VIDEO)

Iako je poznato da preterano konzumiranje šećera može da ima ozbiljne negativne posledice po zdravlje, poput povećanog rizika od dijabetesa, gojaznosti i srčanih bolesti, poznati irski fitnes instruktor naglasio je da u svema treba pronaći ravnotežu.

Izvor: tuzlanski.ba  |  
Ilustracija Foto: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock
Ilustracija Foto: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock
.

Ošin Malagan, poznati 25-godišnji fitnes trener iz Irske, postavio je izazov da unosi šećer u bilo kom obliku, u svakom obroku, dok ne izgubi dva i po kilograma.

Njegova odluka da se "uhvati u koštac" sa ovim zadatkom nije prošla nezapaženo, posebno nakon što je već privukao pažnju javnosti svojim rigoroznim režimima ishrane, budući da je fitnes instruktor.

Objavio je novi video dnevnik pod nazivom "šećerne avanture".

Malagan je jasno izrazio cilj a to je da želi da demistifikuje percepciju šećera kao neprijatelja, naglašavajući da je umerenost u ishrani najvažnija.

"Samo guram svoje odluke do kraja kako bi pokazao ljudima da ako ja mogu da pojedem pola kesice šećera na dan i da izgubim kilograme, onda to znači da ti ne moraš da se lišiš svoje omiljene čokoladice na kraju dana, ili da jedeš obroke bez hleba", poručuje Malagan.

Uprkos preporukama da se kalorije iz dodatnog šećera ograniče na manje od 10 odsto dnevno, Malagan se odlučio za suprotno.

Njegovo iskustvo služiti kao podsetnik da uživanje u slatkom ne mora nužno značiti kraj zdrave ishrane.

Malagan, koji je poznat po svojim ekstremnim metodama mršavljenja, već je uspešno prošao kroz slične izazove u prošlosti. Međutim, ovaj najnoviji eksperiment izazvao je pomalo podeljene reakcije javnosti - dok su jedni iskazivali zabrinutost zbog potencijalnih dugoročnih zdravstvenih rizika koje takva prehrambena strategija može da izazove, drugi su podržali njegovu ideju o pomeranju granica u ishrani.

Iako Malaganova avantura sa šećerom može izgledati kao ekstremna prehrambena taktika, ona svakako pokreće važne rasprave o prehrambenim navikama, umerenosti i dugoročnom zdravlju.