Dr Perišić predlaže da gurmanluke - kao što je cicvara - jedemo vikendom, jer se duže spremaju. Ovo izuzetno ukusno jelo će okupiti celu porodicu oko stola, a svojim bogatstvom vlakana će uspešno regulisati probavu. Hidroliza (razgradnja skroba i masti iz kukuruznog brašna) je spora i održava bolje glikemije u krvi, naročito kod onih koji su skloni hipoglikemijama.
Kada je u pitanju dilema da li koristiti pšenično belo brašno ili kukuruzno žuto, Dr Perišić je isključiv – „Kukuruzno je bolje! Žuta boja je betakaroten, a on je antioksidans.“
Uz ova jela, doktor preporučuje kiselo mleko ili što masniji grčki jogurt, koji će upotpuniti nutritivnu i kalorijsku vrednost obroka.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.