Da li je bolje crno ili belo grožđe, pojasnio je na početku dr Perišić.

- Crno. Ispod njegove opne je najveća koncentracija antioksidansa resveratola. Sa nutritivnog stanovništa je mnogo bolje nego belo. Zato, grozd bi trebalo sažvakati - rekao je dr Perišić.

On je pojasnio da li resveratol sprečava zgrušavanje krvi i oduzetost srčanog mišića, a postiče cirkulaciju i ublažava upalne bolesti creva.

- Ako pojedete pola ovog grožđa imaćete perfektnu stolicu. Kancereogene materije se brzo eliminišu Ii creva idu van, a ne apsrobuju se. Zatim, antioksidantivno dejstvo na plakove. Grožđe sprečava upalu plakova i trombozu. To je smisao antitrombocitnog dejstva - objasnio je on.

Dr Perišić je otkrio ko bi trebalo da izbegava grožđe i kada bi najranije trebalo uvrstiti grožđe u ishranu dece, što možete pogledati u VIDEU koji sledi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.