Da li ste znali da postoji tretman UBRIZGAVANJA HIJALURONSKIH FILERA U PREDEO INTIMNE REGIJE? Nije reč o estetici, evo zašto se to radi (VIDEO)

Estetske intervencije na licu koje sprečavaju starenje su već svakodnevica, ali da li ste znali da isti takvi zahvati postoje i u ginekologiji? O problemima koji se odnose na intimnu regiju nismo bili toliko spremni da pričamo, ali čini se da se trendovi menjaju, pa ovakvi zahvati postaju sve popularniji. Specijalista ginekologije dr Biljana Živaljević je sa nama razgovarala o ovoj temi u emisiji "150 minuta" i odmah objasnila da mnogo ljudi poistovećije estetsku ginekologiju sa ovim fenomenom, koji se prvenstveno odnosi na rešavanje funkcionalnih problema kod žena u menopauzi i perimenopauzi.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Ilustracija Foto: ECOSY/Shutterstock
Ilustracija Foto: ECOSY/Shutterstock
.

"Najčešći problem žena u menopauzi su stres i inkotinencija. To su vođe vaginalnog epitela i bolni seksualni odnosi, koji su posledica toga. Na svu sreću, za sva ova tri navedena problema, najčešće postoji rešenje", ističe doktorka i dodaje da se ovi problemi javljaju i kod žena posle porođaja.

Prva pomoć kako bi se ojačali mišiće karličnog dna, Kegelove vežbe su za početak najbolje rešenje. Međutim, ako to ne uspe, moraju se primeniti i druge tehnike.

"Sada, najnovija tehnika je laserska rejuvenizacija vagine, odnosno stvaranje novih kolagenih vlakana u području ispod mokraćne bešike", objašnjava dr Živaljević.

Pi-er-pi vagine i ubrizgavanje od 1 do 2 ml hijaluronskih filera su takođe poželjni ginekološki tretmani koji mogu olakšati život ženama u menopauzi i perimenopauzi, a šta to podrazumeva, detaljnije je objasnila dr Živaljević u nastavku: