Ammar Mešić opisao BORBU SA NAPADOM PANIKE: Samo sam razmišljao da ne umrem! Dr Vlašković Jovićević: Strah kreće od narednog napada...

Srpski glumac Ammar Mešić nedavno je doživeo iznenadni i zastrašujući napad panike, a svoje iskustvo podelio je sa gledaocima emisije “150 minuta”. O simptomima ovog mentalnog problema i terapiji, govorila je dr Tatjana Vlašković Jovićević, psihoterapeut i psihijatar.

Foto: Prva TV/Printscreen
Foto: Prva TV/Printscreen
.

Glumac kojeg gledate u seriji “Igra sudbine” opisao je pred kamerama naše televizije trenutak ovog zastrašujućeg doživljaja. - Dok sam bio u teretani sa trenerom u jednom momentu pojavile su mi “crne tačkice” pred očima. Mislio sam da je od težine tegova koje sam držao, pa sam ih spustio. Trener je krenuo da me snima jer se uvek šalimo. I tada odjednom počinjem da ga čujem prigušeno, kao da imam čepiće u ušima. Seo sam na stolicu i u tom momentu osetio sam veliku količinu straha i neizvesnosti. Srce mi je lupalo. Samo sam razmišljao da ne umrem – priseća se Ammar.

Kako kaže dr Tatjana Vlašković Jovićević napad panike je najveći imitator svih bolesti.

- Problem ne nastaje zbog samog napada panike, strah uglavnom kreće od narednog napada. Kada će se desiti i na kom mestu. Plašimo se da ćemo umreti, poludeti, doživeti infarkt, šlog… Uglavnom se ništa od toga ne dešava, ali senzacije su jako neprijatne. Svima može da se desi. Često se događa posle porođaja, tada sam imala i ja.

Koliko je Ammaru pomogla terapija kod psihoteraputa, kako se sada oseća, saznajte u VIDEU koji sledi.