Dr Radovanović: Kod nas je situacija još rovita, možda smo mogli da budemo strpljiviji sa vraćanjem međugradskog prevoza

Nema dokaza da virus korona slabi, te ako bismo nepromišljeno reklasirali sve mere, nema sumnje da bi drugi talas zaraze stigao već u junu, stav je epidemiologa, prof. dr Zoran Radovanovića i po tome se razlikuje od nekih drugih stručnjaka. Šta je tačno njegovo mišljenje i kakvo je predviđanje u vezi sa korona krizom, čuli smo od doktora Radovanovića u „Jutru“ Prve televizije.

.

„Ja sam svojevremeno bio i za manje radikalne mere, pre nego što su kod nas preduzimane, ali sada sam za relaksaciju tih mera, naravno, jedino insistiram na tome da to ide postupno“, rekao je Radovanović i dodao da ako razumno postupamo najverovatnije bi nas taj drugi talas dočekao na jesen.

Govoreći o virulentnosti, on je istakao da virus ne slabi, i da nema dokaza da se nešto tu promenilo. Da postoje dokazi da virus slabi, to bi objavila SZO, smatra Radovanović.

Šta je konkretno još rekao Radovanović, gde po pitanju popuštanja mera moramo biti posebno obazrivi, saznajte detaljno u video-prilogu.