Ljiljana Jakšić postala je majka u 52. godini: "U kasnijim godinama budete svesni da ste došli do najvećeg bogatstva u životu!"

Glumica Ljiljana Jakšić rodila je ćerku u 52. godini, posle četiri neuspešna pokušaja vantelesne oplodnje i smatra da za ulogu majke godine nisu najbitnije. Kaže da su najbitnije želja, volja, ljubav i fizičko i psihičko stanje organizma. Ona je ispričala da je proces vantelesne oplodnje započela sa 46 i po godina i da je najmanje verovala u uspeh baš prilikom petog pokušaja, koji joj je doneo devojčicu Dariju.

Ljiljana Jakšić sa svojom mezimicom Darijom, foto: video_media_lib
Ljiljana Jakšić sa svojom mezimicom Darijom, foto: video_media_lib
.

.

Ljiljana je naglasila da nije imala strah od godina, već da ju je stanje duha i fižičko stanje pokretalo da pokuša više vantelesnih oplodnji.

Posle neuspelih pokušaja, htela je što pre ponovo, ali lekar je ponekad odlagao postupak i na deset meseci.

"Fizički mi ništa nije bilo teško, ni svakodnevne injekcije. Radila sam sve vreme. Umela sam da pre nastupa na Skadarliji skoknem po dozu injekcija, pa odem da radim… Prođe čitav ciklus i kad ne bude uspešan pokušaj… Posle pada treba ustati i živeti sa tim dalje i odlučiti se na ponovni pokušaj. Napred te tera ogromna želja, ljubav. Idemo dalje dok lekar govori da može, njemu se veruje. Zato sam i odlučila", ističe glumica.