Zbog čega je važno PRAVILNO ODREDITI MESTO u domu na kom ćete držati SAT

Da li ste se ikada zapitali koje mesto u kući je idealno za postavljanje sata?

Foto: Hrynevich Yury/Shutterstock
Foto: Hrynevich Yury/Shutterstock
.

Iako većina nas najviše vremena provodi u dnevnoj sobi, činjenica je da najčešće prolazimo pored zidnog sata onda kada ulazimo ili izlazimo iz svojih domova.

Efektan zidni sat postavljen na istaknutom mestu dnevnoj sobi olakšava određivanje vremena, bez da svaki čas rukom posežete za mobilnim telefonom.

Ali šta kaže čuvena Feng šui disciplina? Kaže da je najbolje da zidni sat bude postavljen tako da je okrenut ka severu, istoku ili severoistoku. Isto tako, ne preporučuje se da sat postavljamo na centralnoj lokaciji u dnevnoj sobi. Ono što je pak poželjno, jeste da umesto klasičnih kružnica, birate oblike kvadrata koji nisu preveliki.

Boja je takođe jedan od faktora koji određuju gde će se sat nalaziti. Ako je crvene, ljubičaste ili narandžaste boje on sibbolizuje element vatre i treba postaviti na južnu stranu sobe. Postavljanje sata na istoku ili jugoistoku povezano je sa elementom drveta, što je poželjno mesto za sat zelene ili cijan boje. Nije preporučljivo okačiti sat na severnoj ili zapadnoj tački jer se smatra da donosi lošu sreću.

Sat prema prozoru i vratima

Poželjno je da postavimo zidni sat tako da bude okrenut prema vratima ili prozoru, umesto da ga postavimo pored prozora ili kod vrata. Sat treba da bude vidljiv kada stojite na vratima, što pomaže da energija cirkuliše kroz sobu.