Bharat Jain je milioner iz Mumbaija, koji svakog dana traži od prolaznika da mu daju sitniš.

I dok mnogi ljudi njegovih godina rade puno radno vreme, Bharat svakodnevno prosli na ulici i od toga veoma dobro zarađuje.

Njegova omiljeno lokacija za prosjačenje je železnička stanica "Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus", gde sa ostalim prosjacima uspe da sakupi pravo bogatstvo.

Bharat poseduje stan u Mumbajiu sa dve spavaće sobe koji vredi 102.366 dolara, ali i dve prodavnice koje iznajmljuje za 30.000 rupija mesečno.

Kako prenose strani mediji, mesečni prihodi ovog prosjaka su 60.000 rupija (731 dolara) i 75.000 rupija (914 dolara), što je znatno više nego što zarađuje prosečan stanovnik Indije sa regularnim poslom. Inače, prosečna plata u Indije je 350 evra, a postoje i oni koji zarade samo 100 evra mesečno.

Sad druge strane, njegova deca neće ići njegovim stopama. Oni su već završili školovanje i mole svog oca da se skloni sa ulice, ali on to odbija.

On je uveliko postao omiljena ličnost indijske štampe, koja neretko piše o njemu kako bi što bolje prodala svoj materijal.

U nastavku teksta pogledajte ko je Bharat Jain, najbogatiji prosjak na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.