TRI NEPRIJATNA pitanja koja ljudi sa visokom emocionalnom inteligencijom nikada ne postavljaju

Za manje od mesec dana su novogodišnji i božićni praznici i svi znamo da to znači jedno: porodično okupljanje i potencijalna neprijatna pitanja i razdražljivost. Evo kako bi trebalo da reagujete ako vam neko postavi ova tri pitanja. I da, ako ste kojim slučajem planirali da ih nekom postavite, odmah da vam kažemo - ne, nikako!

Foto: pathdoc/Shutterstock
Foto: pathdoc/Shutterstock
.

„Kada ćeš naći redovan posao?“

Ovo nije pitanje, to je razlog za blokiranje na društvenim mrežama. Toliko kritika, toliko potcenjivanja našeg rada... Bolje je zameniti ga sledećim: „Šta radiš u ovom trenutku?“, „Reci mi nešto više o svom poslu, da li si zadovoljan?“

"Kada ćeš imati dete?"

Automatska reakcija: Nikad. Ali nećemo doći do ove tačke, jer ćemo znati da osoba koja nas pita misli da svi imamo iste ciljeve, isti plan, iste želje i to jeste krajnje problematično. Pogotovo kada je reč o tako osetljivom i ličnom pitanju.

Ako tražite alternativu, nema konkretne zamene. Hajde da nikada ne pokrećemo to pitanje. Bukvalno, se nikoga ne tiče.

"Zašto si tako debeo/la ili mršav/a?"

Još jedno pitanje koje nikada be bi trebalo postavljati. Obično postoji razlog za promene u težini - i niko ne mora da ga zna sem vas. Naravno, jedino poželjno ponašanje je izbegavati komentare na račun tuđeg vizičkog izgleda.